ROPOX flytbare vægge

Annonce – Dato 28 jan 2020

Bank Mikkelsens Vej i Gentofte er et botilbud for voksne borgere med betydelig og varig nedsat funktionsevne. Da institutionen skulle indrette plejeboliger, var det et helt klart ønske, at indretningen skulle være fleksibel, så den samme bolig kunne tilpasses den enkeltes borgers behov – også selvom behovene måtte ændre sig over tid.

For beboerne betyder det rigtig meget, at de kan blive i trygge og velkendte rammer, selvom deres behov skifter. Projektet på Bank-Mikkelsens Vej involverer opførelsen af 120 almene plejeboliger fordelt med fem botilbud med 24 boliger i hver samt dags- og aktivitetstilbud.

Stor fleksibilitet

Nogle af de 120 nye plejeboliger er derfor indrettet med ROPOX flytbare vægge, som gør det muligt at ændre størrelsen på boligens rum. Det sikrer ikke kun bedre arbejdsforhold for plejepersonalet; det er også med til at forbedre livskvaliteten for beboerne, fordi de kan blive længst muligt i samme bolig. For eksempel kan man nemt opdele en bolig i mindre rum, hvis en beboers behov skifter (bliver dement eller andet). Man kan også gøre soveværelset større, så plejepersonalet får adgang til sengen fra tre sider, hvis en beboer bliver sengeliggende. For beboerne betyder det, at de kan blive i trygge og velkendte rammer, selvom deres behov skifter.

Nogle af de 120 nye plejeboliger fordi de kan blive længst muligt i samme bolig

Nem montering

Tømrer Carsten Ludvigsen, CL Træbyg, der har monteret væggene i de nye plejeboliger, siger: ”Vi har netop monteret de flytbare vægge samt skydedør på dette projekt. Væggene og selve skydedøren er utroligt nemme at sætte op og have med at gøre. Selve montagen giver sig selv, når den første væg er sat på rammen, så kører det bare derudaf og tager ingen tid.”

CL Træbyg, der har monteret væggene i de nye plejeboligerselve skydedøren er utroligt nemme at sætte op og have med at gøre

En økonomisk løsning efter nutidens krav til boligindretning

For botilbuddet på Bank-Mikkelsens Vej er de fleksible vægge også en økonomisk løsning. Hvis en beboers behov ændrer sig, behøver de hverken flytte beboeren til en ny bolig eller investere i at lave ændringer i boligen. Samtidig lever de enkle og stilrene vægge op til nutidens krav til boligindretning, og de er med til at forbedre akustikken væsentligt. Det er en fordel for arbejdsmiljøet, og det bidrager også til følelsen af hjemlighed i boligen.

Hent brochuren om flytbare vægge her

Du kan se en film om flytbare vægge her.

Yderligere information: www.ropox.dk, tlf. 5575 0500.