Rockfons akustikprodukter er nu Cradle to Cradle certificerede

Annonce – Dato 3 jun 2021

Danske Rockfon ser i høj grad den cirkulære økonomi sammen med ansvarlige produktionsmetoder som fremtidens løsning for leverandører af materialer til byggebranchen. Det seneste skridt på bæredygtighedsrejsen er en Cradle to Cradle-certificering af 90% af virksomhedens akustikprodukter.

Rockfons akustikprodukter er nu Cradle to Cradle certificerede

Magdalini Psarra står i spidsen for bæredygtighed hos danske Rockfon.

I Danmark står byggebranchen for omkring en tredjedel af den samlede affaldsmængde ifølge tal fra Dansk Affaldsforening. Det er derfor vigtigere end nogensinde at genanvende producerede varer og at sikre sig, at affald og indsamlede materialer kan returneres og genbruges til nye materialer.

Rockfon stræber konstant efter at reducere emissioner i hele produktions- og forsyningskæden og de akustiske loftplader er fremstillet af stenuld fra basalt fra naturen, hvilket gør dem cirkulære og fuldt genanvendelige. Det seneste skridt på bæredygtighedsrejsen er en Cradle to Cradle-certificering af 90% af virksomhedens akustikprodukter på bronze og sølv niveau for 90% af de produkter, der produceres i Europa.

Stenuld er det bæredygtige valg fra vugge til vugge

For at opnå en Cradle to Cradle certificering skal det godtgøres, at produktet lever op til en lang række bæredygtighedskrav inden for fem kategorier: Materialesundhed, materialegenanvendelse, vedvarende energi, forvaltning af vandressourcer og social retfærdighed. Produktet tildeles så en certificering på et af fem niveauer fra Basic til Platin. Man forpligter sig desuden til løbende at forbedre både produkt og processer frem mod platin.

- For at opnå certificeringen samarbejdede vi tæt med vores forsyningskædepartnere om kritiske aspekter af vores produkter og operationer, udtaler Magdalini Psarra, bæredygtighedschef hos Rockfon og fortsætter:

Rockfons akustikprodukter er nu Cradle to Cradle certificerede- Vi forbedrer hele tiden vores CO2 fodaftryk og bæredygtighed er på vores agenda hver dag. Vores engagement i bæredygtighed kan nu også dokumenteres ved vores certificering i Cradle to Cradle Certified Products. Dette vil gøre det langt enklere for vores kunder at dokumentere miljøpåvirkningen af vores produkter og dermed for arkitekter, bygherrer og entreprenører at træffe det mest bæredygtige valg af akustikløsninger.

Sølvniveauet er det højeste, der indtil videre er opnået indenfor akustiklofter, og Rockfon opnåede endda guldniveau indenfor kategorien materialegenanvendelse, hvilket sætter en streg under virksomhedens forpligtelse til den cirkulære model.

Rockfon har opnået Cradle to Cradle (C2C) certificering på Bronze og Sølv niveau gældende for 90% af de produkter, der produceres i Europa.

 

Referenceprojekter fra Rockfon

Plaza Havneholmen II og III

Plaza Havneholmen II og III

Nybygning | København | 190 Mio.Kr

Nybygning af kontor, butikker m.m. i København på 6 etager . Selve byggeriet ...

Opførelse af oplevelsescenter, NaturKraft

Opførelse af oplevelsescenter, NaturKraft

Nybygning | Ringkøbing-Skjern | 250 Mio.kr

Komitéen for Etableringen af NaturKraft opfører et nyt oplevelsescenter ...

Kalvebod Fælled Skole Ørestad Syd

Kalvebod Fælled Skole Ørestad Syd

Nybygning | København | 275 Mio.Kr

Nybygning af skole 0-10, klasse i København på 5 etager . Selve byggeriet er ...

Overformynderiet

Overformynderiet

Udv.renovering | København | 40 Mio.kr

Udv.renovering af offentlig forvaltning i København på 6 etager . Selve bygge...