Restaurering af Koldinghus Kæmpetårn

Den gennemførte restaurering tilsigter således ikke at genskabe et kongeligt slot, men at bevare en ruin, der i sig gemmer 700 års Danmarkshistorie.
Det er restaureringens gennemgående idé at berøre ruinen mindst muligt.
Ruinen er hovedkilden til slottets skiftende udseende og indretning. Derfor forbliver ruinmurene stående stort set urørte.

Få alle detaljer om dette projekt med abonnement hos FaktaNet Live

Involverede firmaer

ACO Nordic A/S

Koldinghus har igennem sin mere end 700- årige eksistens spillet en væsentlig rolle i Danmarkshistorien. Det har været som grænseværn, som kongelig residens og som sæde for den lokale statsadministration. Efter branden i 1808 har slotsruinen tiltrukket sig megen opmærksomhed som malerisk ruin, som inspirationskilde for malere og digtere. Gennem mere end 100 år har ruinen været genstand for restaureringer og gradvis indretning til kulturhistorisk museum og hjemsted for kulturelle aktiviteter. I 2011 blev ACO kontaktet af Alectia A/S omkring 

sparring af restaurering af Kæmpetårnet. ACO skulle bidrage med input omkring afvanding af taget/ terrasse i toppen af Kæmpetårnet. I tæt samarbejde mellem Alectia A/S, Kjaer & Ricther A/S og ACO fandt vi frem til den optimale løsning. I videre samarbejde med de udførende parter, hvor Bækman VVS og O. Adsbøll & Sønner A/S stod for installationen, er det en fornøjelse i dag at kunne stå i toppen af Koldinghus Kæmpetårn, og fryde sig over den flotte restaurering med respekt for historien.

 

Relaterede projekter

Designmuseum Danmark

Designmuseum Danmark

Udv.renovering | København | 15-25 mio. Kr

Udv.renovering af museum i København . Selve byggeriet er påbegyndt maj 2013 ...


Frilandsmuseet - ny værkstedsbygning

Frilandsmuseet - ny værkstedsbygning

Lyngby

Projektet omhandler bygningen af et nyt værksted til Frilandsmuseet i Konge...


LEGO HOUSE - Oplevelseshus

LEGO HOUSE - Oplevelseshus

Nybygning | Billund | 90 Mio.kr

Nybygning af museum i Billund på 3 etager hvor den ene etage er under jorden ...


M/S Museet for Søfart

M/S Museet for Søfart

Nybygning | Helsingør | 212,0 Mio.Kr

Nybygning af museum i Helsingør på 2 etager . Selve byggeriet er påbegyndt se...


Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår