Renovering med fokus på energi og varmegenvinding

Annonce – Dato 21 jan 2020

Boligselskabet Birkebo er i gang med en omfattende totalrenovering af Byager Vænge i Birkerød, der skal gøre de 126 familie- og ungdomsboliger tidssvarende og energieffektive med et sundt indeklima.

Renovering med fokus på energi og varmegenvinding

Omfattende totalrenovering

Klyngehusene på Byager Vænge i Birkerød blev opført i 1970’erne og ud over, at tidens tand har sat sit præg på boligerne, har der også været problemer med skimmelsvamp og bygningsfejl. Derfor satte Boligselskabet Birkebo i 2017 gang i en omfattende totalrenovering, der skal optimere boligerne og sikre, at de lever op til nutidens indeklima- og energikrav.

Ventilationssystem med lavt energiforbrug og høj varmegenvinding

Energioptimering og varmegenvinding står højt på prioriteringslisten, og danske InVentilate blev udvalgt til at levere ventilation til de 126 ungdoms- og familieboliger. ”Vores ventilationssystem MicroVent udmærker sig ved at have et meget lavt energiforbrug og en høj varmegenvinding på 92 %. Desuden indbygges ventilationen i facaden, så den overhovedet ikke optager plads i boligen”, forklarer Kim Friis Vedøe, salgschef hos InVentilate.

Ventilationssystem MicroVent med lavt energiforbrug og høj varmegenvinding

Høj brugerkomfort

MicroVent er samtidig yderst lydsvag og har specialudviklede indblæsningsriste, som modvirker træk og sikrer en høj brugerkomfort.

Fakta

Bygherre: Boligselskabet Birkebo, afdeling 7 v/ Boligkontoret Danmark
Sted: Byager Vænge, Birkerød
Omfang: 95 familieboliger og 31 ungdomsboliger på i alt 7.935 m²
Enhedstyper: MV3 og MV4. I alt 932 MicroVent-enheder.
Projektperiode: 2017­22

Firmaprofil

InVentilate er et 100 % danskejet selskab, som siden 2009 har udviklet og leveret decentrale ventilationsanlæg til den danske og europæiske byggebranche. InVentilate arbejder ud fra den klare målsætning at forsyne byggebranchens professionelle aktører med energibesparende ventilationsanlæg, som er enkle og rentable at installere. 

Referenceprojekter fra InVentilate Aps

Tiendeladen

Tiendeladen

Nybygning | Aalborg | 30 Mio.Kr

Nybygning af kollegier/ungdomsboliger i Aalborg med 32 lejligheder på 4 etage...

Grønnegården

Grønnegården

Udv.renovering | Aalborg | 0 Mio.kr

Udv.renovering af boligblokke i Aalborg . Selve byggeriet er påbegyndt juni 2...