Papiruld er den åndbare isolering til 84 huse, der får nyt liv fra inderst til yderst

Annonce – Dato 5 nov 2021

Boligkontoret Fredericia totalrenoverer Holbergshavens rækkehuse fra 1955. Bygherre har valgt papirisolering af hensyn til arbejdsmiljø.

Nviro CBI papiruld, papiruld

Et omfattende renoveringsprojekt fornyr i de næste to år 84 rækkehuse i Boligkontoret Fredericias afdeling 402, Holbergshaven. Boligerne får den helt store tur, så kun stabiliserende vægge, enkelte lofter, vinduer og tagspær beholdes. Alt andet udskiftes.

Årsagen er problemer med blandt andet fugt i terrændæk og kuldebroer i facader, ligesom gavle og kloaksystemet har behov for en grundig renovering. NCC er hovedentreprenør på den store opgave – og en af underentreprenørerne er isoleringsvirksomheden Nviro CBI Papiruld:

BEDRE LAMBDA-VÆRDI

Vores produkt er dels valgt, fordi det har en bedre lambdaværdi, dels fordi det er åndbart. Samtidig er det ved en renoveringsopgave som denne ikke muligt at ændre på loftshøjden, som er ret lav i forvejen”, fortæller projektkonsulent Franck Andersen fra Nviro.

Det betyder for eksempel, at ude i tagfoden, hvor der er plads til mindst isolering, ville man med traditionelle materialer have fået en anden lambda-klasse – og dermed en ringere isolering end ved at indblæse Iscocell papirisolering. En anden vigtig fordel ved at vælge vores materiale er, at det er diffusionsåbent – åndbart – og kan transportere fugt”.

MILJØVENLIG OG ÅNDBAR ISOLERING

For hovedentreprenør NCC spiller arbejdsmiljøet også en rolle: ”Det var oprindelig projekteret med batts, men vi mener, at det ville være problematisk at komme derind rent arbejdsmiljømæssigt. Så papiruld blev også af den grund vores anbefaling til bygherre”, siger produktionschef Uwe Lundgaard fra NCC.

En anden grund er, at man lader gammelt eksisterende rørpuds blive nede i boligerne. De gamle lofter får lov at blive – de udskiftes kun enkelte steder i blandt andet bryggerser. Ellers sidder rørpudset tilbage, og der skal så etableres dampspærre længere nede. Samtidig skal boligerne isoleres op til nyeste standard, og det hele skal arbejde sammen. Her giver papiruld god mening i forhold til, hvordan det transporterer fugt.

Vi ville ikke kunne gå med batts, og derfor faldt valget på Nviro, som vi i forvejen har et samarbejde med. De har også leveret en undertagsdug til placering oven på spærene. Den vil fungere som regndug i en periode, indtil taget er på”, forklarer Uwe Lundgaard.

HØJ FLEKSIBILITET - KLAR PÅ KORT TID

Mens stort set alle byggeprojekter er forsinket eller mangler mandskab, kan Nviro CBI Papiruld love hurtig og effektiv isolering til tiden: ”Det giver mening for bygherre at vælge vores løsning, fordi vi er fleksible i kraft af, at vi har så mange isolatører tilknyttet som partnere i Nviro,” siger Franck Andersen

Jydsk Isoleringsteknik er på denne opgave, og de er fleksible, så vi kan komme med kort varsel. Ser man rundt på alle de projekter, der er forsinkede i øjeblikket, ville vi kunne hjælpe mange af dem. Jydsk Isoleringsteknik er en af mange Nviro partnere – vi sætter en dyd i at have den rigtige isolatør til jobbet; det skaber tryghed for alle”.

NVIRO, isolering

CIRKULÆR ØKONOMI: KAN PAPIRULD BRUGES IGEN?

De vigtigste forudsætninger for, at et materiale kan tages ud af en gammel bygning og bruges i en ny, er at det ikke ændrer form eller egenskaber.

Isocell papirisolering, som i forvejen er et genbrugsmateriale fremstillet af gamle aviser, lever op til dette – og kan derfor regnes med i byggeriets cirkulære økonomi.

NVIRO, papirisolering

FORMSTABILT OG SOM NYT EFTER MANGE ÅR

Ved nedtagning af et hus i Tyskland, der 21 år tidligere var isoleret med Isocell papirisolering (se billederne), holdt materialet formen. Det havde ikke sat sig, så der var opstået hulrum eller andet, der kunne give kuldebroer.

Samtidig var selve materialet som nyt, så den brugte papirisolering kunne samles i sække og bruges igen.

ISOCELL – TIL BÆREDYGTIGE BYGGERIER

Når byggerier certificeres efter DGNB, får byggeriet point for at opfylde kriterier for bl.a. miljøbelastning, økonomi og sociale forhold / indeklima. Isocell papirisolering kan bidrage til jeres byggeri og DGNB-point. Læs mere om kriterierne for DGNB certificering her.

Isocell er recyclede aviser, som omdannes til papirisolering. Det fremstilles i to linjer: Et Isocell standardprodukt og Isocell Evolution, som er registreret i databasen for byggeprodukter, der kan indgå i Svanemærket byggeri. Isocell papirisolering er FSC®mærket (FSC-N003106).

Isocell papirisolering kan indgå i cirkulært byggeri, og det er muligt at udtage og genanvende materialet uden svækkelse efter endt levetid på et byggeri.

Se mere om papirisolering fra Nviro CBI Papiruld her

FAKTA

Renovering af Holbergshaven, Fredericia

Bygherre: Boligkontoret Fredericia, afdeling 402
Bygherrerådgiver: Rambøll Danmark A/S, Fredericia
Arkitekt: Rambøll Danmark A/S, Arkitektur
Ingeniør: Rambøll Danmark A/S
Entreprenør: NCC Danmark A/S
Opgavetype: Ombygning – ud- og indvendig renovering
Byggesum: 91,2 mio. kr.
Omfang: 84 rækkehus i ét plan - 8.600 m2
Byggeperiode: april 2021 til 22. maj 2023
Adresse: Chr. Richardtsvej 2 ABC m. fl, 7000 Fredericia

Kontakt

Nviro – CBI Papiruld, Info@nviro.dk 4814 1188 / 9712 6500

Mere om produktet Tagisolering med Papiruld

Tagisolering med Papiruld

Isoleringsmaterialet Papiruld kan anvendes til bl.a. tagisolering m.m.

Isocell papirisolering

Isocell papirisolering

Udviklet til den professionelle isolatør

Læs mere

Papiruld Iso-Let

Papiruld Iso-Let

Særligt udviklet til gør-det-selv-folk og tømrervirksomheder

Læs mere

Datablad Papirisolering
Isocell

Isocell

Bæredygtig isolering til nybyggeri og renovering

Læs mere

Sætningsgaranti for Isocell

Sætningsgaranti for Isocell

Se sætningsgarantien her

Læs mere

Sikkerhedsdatablad Papirisolering
Film om lydisolering

Film om lydisolering

Se hvor effektivt Isocell er til brug ved lydisolering

Læs mere

Film om træfiber

Film om træfiber

Se hvordan træfiberisolering kan bruges i bygninger

Læs mere

Generelt om papirisolering
Reference med Isocell
Sådan produceres Isocell

Referenceprojekter fra Nviro

Børneinstitution - tidligere Flyvestation Værløse

Børneinstitution - tidligere Flyvestation Værløse

Værløse

Jorton omdanner den bevaringsværdige officersskole på den tidligere Flyvestat...

Typehusfirma Lasse Larsen Huse

Typehusfirma Lasse Larsen Huse

Lasse Larsen Huse har eksisteret siden 1975 og opfører 1-families huse i hø...

Renovering af Birkehegnet i Næstved

Renovering af Birkehegnet i Næstved

Udv.renovering | Næstved | 161 Mio.kr

Udv.renovering af fælleshus-/sal i Næstved med 373 lejligheder på 2 etager . ...

Gåsetårnskolen

Gåsetårnskolen

Udv.renovering | Vordingborg | 200.000.Kr

Udv.renovering af skole 0-10, klasse i Vordingborg . Selve byggeriet er påb...