NYT! De danske kommuner bygger for over 68 mia. kr.

Dato: 16 Aug 2016

Se detaljer for samtlige 98 kommuner i Danmark i vores kommunerapport

NYT! De danske kommuner bygger for over 68 mia. kr.

Fremgang for det kommunale byggeri

De danske kommuner har frem til udgangen af 2019 planlagt og budgetteret med byggeprojekter for 68 mia. kr. fordelt på 4.719 projekter. Efter flere år med underinvesteringer og manglende vedligehold i kommunerne ser det nu ud til at gå den anden vej. Men der er store forskelle på investeringerne i de enkelte kommuner.

Byggefakta A/S har netop udgivet rapporten ”Kommunernes investeringer 2016-2019”, som er udarbejdet i tæt samarbejde med kommuners forvaltninger og økonomiafdelinger. Rapporten giver overblik over samtlige 98 kommuners bygge- og anlægsinvesteringer de kommende fire år.

Hent hele rapporten her 

10 % vækst for de kommunale byggeprojekter

De danske kommuner har frem til udgangen af 2019 planlagt og budgetteret med byggeprojekter for 68 mia. kr. fordelt på 4.719 projekter. Det svarer til en fremgang på 10 %, eller ca. 6 mia. kr. sammenlignet med sidste år, hvor kommunernes samlede investeringer beløb sig til 61,7 mia. kr. Der bygges i gennemsnit for 11.889 kr. per indbygger i Danmark. Det er en fremgang på 979 kr. per indbygger siden sidste år.

Kommunerne i hovedstaden investerer mere

Det er især kommunerne i Region Hovedstaden, der øger investeringerne de kommende år. Kommunerne har tilsammen øget deres investeringer med 5,5 mia. kr. siden sidste år. Kommunerne i Region Midtjylland er samlet set gået lidt tilbage, men regionens kommuner holder fortsat et højt samlet niveau.  

Når man ser på kommunekortet i Danmark, er der en klar tendens til at kommunerne investerer væsentligt mere i Region Midtjylland og Region Hovedstaden, mens langt de fleste kommuner i Syddanmark, Sjælland, samt Nordjylland ligger under landsgennemsnittet.

Fortsat enorme forskelle på de enkelte kommuner

Der er fortsat enorme forskelle på de enkelte kommuners anlægsbudgetter. Dette bliver tydeligt, når man ser på nøgletallet ”Byggeaktivitet per indbygger”.  Høje-Taastrup kommune, som bygger mest, bygger for 21.163 kr. per indbygger, hvilket er 8 gange mere end i Brønderslev, hvor der bygges for 2.497 kr. per indbygger.

Detaljeret indblik i den enkelte kommune

Rapporten indeholder nøgletal for alle 98 kommune med antal projekter, totale anlægssummer, byggeaktivitet per indbygger samt byggerier fordelt på hovedgrupper. Ligeledes listes de største aktuelle bygge- og anlægsprojekter for hver kommunee.

Rapporten ”Kommunernes investeringer 2016-2019” kan downloades GRATIS her 

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår