Nu er det umulige muligt i etageboliger

Annonce – Dato 26 Apr 2022

Mikroventilation fra InVentilate løser problemer med dårligt indeklima dér, hvor det ellers ville være umuligt. Mikroventilation er netop blevet optimeret til etageboliger, og dét gør grøn renovering af mange flere etageboliger mulig. Og fordi mikroventilation overholder BR18-kravene, er det endda muligt at søge om støtte fra Landsbyggefonden.

Mikroventilation fra InVentilate løser problemer med dårligt indeklima

Store besparelser på elregningen

Ældre etageboliger er ikke bygget til traditionelle ventilationsløsninger. Derfor er problemer med dårligt indeklima, skimmelsvamp og skyhøje elregninger endnu ikke blevet løst rundt om i landets boligforeninger. Men nu ligger der en pladsbesparende løsning lige for fødderne, for mikroventilation er netop blevet optimeret til etageboliger. Løsningen er effektiv med god komfort, har en enkel og hurtig installationsproces og giver store besparelser på elregningen.

Forbundne rørløse enheder med intelligent styring

Men hvad er mikroventilation egentlig? Princippet i mikroventilation er kanalløse decentrale enheder, som placeres i ydervæggen for hvert rum. Enhederne er forbundet i et digitalt styresystem, som via en avanceret algoritme sørger for, at alle enheder reagerer samlet på forholdene i den enkelte lejlighed. I den nye etageboligoptimerede udgave af mikroventilation er systemet bl.a. blevet udstyret med patenteret vindkompensering. Det betyder, at systemet kan kompensere for udefrakommende forhold som fx vind, udsugning fra en emhætte og drivtryk i bygningen. Samlet set minimerer det strømforbruget markant og giver en rigtig god brugerkomfort.

Nem installation og mindre koordineringsarbejde

En stor fordel ved at anvende mikroventilation til etageboliger er, at løsningen kan installeres på blot én dag, fordi der kun er behov for at lave udsparinger i væggene. Det betyder, at beboerne ikke behøver at fraflytte deres boliger i en periode, og det i sig selv minimerer den typiske beboermodstand, der ellers ofte opstår ved den slags renoveringsprojekter. Et andet stort plus ved den enkle installationsprocedure er, at den projekterende part i projektet slipper for det ellers omfattende koordineringsarbejde, fordi overlappet mellem forskellige fagentrepriser nu minimeres markant.

Se her, hvordan mikroventilation fra InVentilate fx kan installeres:

Ventilation muliggør renoveringsstøtte

Landsbyggefonden yder støtte til renoveringer, der ligger ud over almindelige vedligeholdelsesopgaver. Det kan eksempelvis være renoveringsprojekter, hvori en energieffektiv løsning, som fx mikroventilation, bidrager til at løse en ekstraordinær problemstilling. En sådan problemstilling har Godthåbsparken i Bramming netop modtaget støtte fra Landsbyggefonden til at løse i 34 lejligheder. I forbindelse med en omfattende badeværelserenovering blev der samtidig etableret mekanisk balanceret ventilation i BR18-standard, og da traditionelle ventilationsløsninger ville være umulige at få plads til, blev mikroventilation valgt. Beboerne kan nu derfor både se frem til nyt badeværelse, bedre indeklima og store besparelser på elregningen.

Sidder du med et konkret etageboligprojekt, hvor plads til traditionel ventilation er en udfordring? Få en gratis og uforpligtende projektplan på mikroventilation her.

Mikroventilation fra InVentilate

Fakta om mikroventilation

  • Varmegenvinding: 92 %
  • 85 % lavere strømforbrug i henhold til et centralt anlæg
  • 50 % lavere strømforbrug end decentrale skabsløsninger
  • Op til 50 % billigere montering
  • Mulighed for individuel styring på rumniveau
  • Mange indbygningsmåder

Yderligere information: www.inventilate.com, tlf. 72 30 10 24.