Når ventilation er umulig, er MicroVent løsningen

Annonce – Dato 15 Apr 2021

Da Marel ville ombygge og renovere sit kontordomicil, der er opført i 1980’erne, var det med et stort ønske om at forbedre indeklimaet.

Ventilationssystemet MicroVent kan installeres usynligt i facaden

Begrænset plads til ventilation

Derfor skulle der installeres ventilation, og det var en udfordring, fordi ventilationen ikke måtte skæmme lokalerne eller den flotte glasfacade, og fordi bygningen både rummer store lokaler og små enkeltmandskontorer. ”Vi havde en idékasse til medarbejderne, og en kollega foreslog InVentilate som leverandør. Vi så nærmere på virksomheden sammen med arkitekt og entreprenør og valgte dem, fordi de havde erfaring med netop renovering af bygninger, og den plads, vi havde til rådighed til ventilation, var meget lille,” fortæller adm. direktør Henrik Ladefoged.

Fleksibel dimensionering

InVentilate har udviklet mikroventilationssystemet MicroVent, der består af enheder, som indbygges i facaden. En løsning, der bruger langt mindre energi end traditionel rørført ventilation, og som kan installeres uden at optage plads eller skæmme bygningen. ”Desuden fås MicroVent-enheder i flere størrelser, som gør systemet meget fleksibelt at dimensionere og dermed velegnet til lokaler af alle størrelser og med både stort og lille behov for ventilation,” forklarer Lasse Skaarup Andersen, InVentilate.

Markant bedre indeklima

Hos Marel er MicroVent indbygget i forbindelse med vinduerne og er faktisk usynlig udefra. Ambitionen om at få et bedre indeklima er også blevet indfriet. ”Indeklimaet er blevet markant bedre. Det tager lang tid at køre et ventilationssystem ind, og det har krævet justeringer og udskiftninger af riste med plader, men nu synes vi, at vi har et system, der giver et meget bedre indeklima end det, vi havde før,” siger Henrik Ladefoged.

Renovering af kontordomicil med ventilation MicroVentMV4. I alt 180 MicroVent-enheder

FAKTA

Bygherre: Marel
Sted: Aarhus N
Omfang: Renovering af kontordomicil til 200 medarbejdere
Enhedstyper: MV4. I alt 180 MicroVent-enheder.
Projektperiode: 2016-17

FIRMAPROFIL

InVentilate er et 100 % danskejet selskab, som siden 2009 har udviklet og leveret decentrale ventilationsanlæg til den danske og europæiske byggebranche. InVentilate arbejder ud fra den klare målsætning at forsyne byggebranchens professionelle aktører med energibesparende ventilationsanlæg, som er enkle og rentable at installere.

Yderligere information: www.inventilate.dk, tlf. 72 30 10 24.

Referenceprojekter fra InVentilate Aps

Tiendeladen

Tiendeladen

Nybygning | Aalborg | 30 Mio.Kr

Nybygning af kollegier/ungdomsboliger i Aalborg med 32 lejligheder på 4 etage...

Grønnegården

Grønnegården

Udv.renovering | Aalborg | 0 Mio.kr

Udv.renovering af boligblokke i Aalborg . Selve byggeriet er påbegyndt juni 2...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår