Legionellabekæmpelse og -forebyggelse

Dato: 23 Aug 2018

I 2017 var der exceptionelt mange tilfælde af sygdommen legionella. Legionella eller legionærsyge er en farlig type lungebetændelse, der skyldes legionellabakterien, som ofte forekommer i vandmiljøer. Legionella smitter ved, at man indånder forstøvet vand, der er forurenet med bakterien. Sygdommen rammer typisk ældre og svækkede, og omkring dobbelt så ofte mænd i forhold til kvinder. De første symptomer er typisk høj feber, hovedpine og muskelsmerter. Senere fører det til lungebetændelse. Sygdommen tages meget alvorligt, hvorfor patienter ofte bliver indlagt.

GULDAGERS LEGIOCONTROL®

LegioControl® er et yderst fleksibelt doserings- og styresystem til løbende forebyggelse af legionella i varmtvandssystemer. LegioControl® findes i to udgaver: Basic og Compact.

FUNKTION

LegioControl® virker ved at dosere klordioxid til det kolde vand inden opvarmning. På denne måde beskyttes rørsystemet og varmtvandsbeholderen mod uønsket bakterievækst. Ligeledes sikres det, at der ikke opstår legionella vækst i det cirkulerende vand eller ved tappestederne. Klordioxid er det mest effektive middel til at bekæmpe Legionella, da den trænger helt ind i biofilmen i varmtvandsbeholderen og på indersiden af varmtvandsrørene.

SIKKER DRIFT UDEN GENER FOR SLUTBRUGEREN

På grund af anlæggets unikke evne til at blande klordioxid on demand er ventilation eller andre sikkerhedsforanstaltninger ikke nødvendige. Doseringen styres af vandforbruget og den tilsatte klordioxid vil være forbrugt ved tappestederne. Klordioxid er lugtfri og produceres først i takt med forbruget. Der er derfor ingen gener for slutbrugerne.

FORDELE VED LEGIOCONTROL®

  • Fjerner effektivt biofilm, hvor legionella trives
  • Ingen krav til ventilation
  • Enkel og fleksibel opbygning
  • Langtidsvirkende forebyggelse
  • Klordioxid-dosering uden gener for brugerne
  • Enkel installation og drift
  • Lave investeringsomkostninger og driftsudgifter

 

INSTALLATION

LegioControl® er en meget enkel og fleksibel løsning, der nemt kan tilpasses enhver installation. Fx kan styreenheden placeres i ét rum og kemikalier i et andet, hvis dette ønskes. LegioControl® leveres installationsklar, der skal kun installeres rørføring til og fra anlægget, samt nødvendige afspærrings- og bypassventiler. LegioControl® kan installeres uden at afbryde vandforsyningen.

TILSLUTNING

Anlægget tilsluttes en bypass streng på koldtvandstilgangen til varmtvandsforsyningen. Dermed kan der foretages service uden at lukke for vandforsyningen. Anlægget skal desuden kun tilsluttes 230 Volt. Forbrugsstoffer leveres af Guldager i 25 liter beholdere og kan udskiftes under drift.

Referencer

Guldager har mange års erfaring med LegioControl® fra installationer i Danmark, Belgien og Schweiz. Og produktet er i dag en integreret del af Guldagers Sundt Vand koncept.

Se mere på www.guldager.com eller ring på tlf.: 48 13 44 00

Referenceprojekter fra Guldager A/S

Verisure alarmselskab

Verisure alarmselskab

Glostrup

Verisure er Nordens største alarmselskab. Med over 100.000 kunder i Danmark,...

First Hotel Twentyseven

First Hotel Twentyseven

København K

Guldager har leveret drikkevandsgodkendt blødgøringsanlæg til First Hotel T...

Royal Arena i Ørestad Syd

Royal Arena i Ørestad Syd

Nybygning | København | 820 Mio.Kr

Nybygning af idrætshal/gymnastiksal i København på 4 etager . Selve byggeriet...

Tivoli Congress Center

Tivoli Congress Center

Nybygning | København | 1000,0 Mio.Kr

Nybygning af hotel/motel svarende til 3 bygninger i København med 1300 lejlig...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår