Køge Nord Station - Trælamel paneler med brandklasse B-s1, d0

Annonce – Dato 24 sep 2019

I 2014 vandt de to arkitektvirksomheder COBE og DISSING+WEITLING, i samarbejde med COWI, konkurrencen om en ny station ved Køge Nord (Ølsemagle), hvor motorvej, S-bane og højhastighedsbanen mellem København og Ringsted løber sammen. Stationen er en ny port til København for de 90.000 dagligt passerende, og et vigtigt skridt på vejen for de på sigt over 8.000 daglige brugere.

Plug & Fit var loesningen

Gangbroen

Hovedelementet er den 225 meter lange, slangede gangbro, der ligger på tværs af trafikkorridorerne og forbinder øst med vest. Den lukkede sydfacade skærmer for det direkte sollys, mens den åbne nordfacade giver en flot 180° panoramaudsigt over landskabet og de befærdede trafikårer. Udsigten kan nydes både stående, gående eller siddende på det langsgående møbel, der er indbygget i den sydvendte, lamelbeklædte væg.

1600 m² Linea Trælameller

Til beklædning af gangbroens inderside har Tripplex har leveret mere end 1600 m² Linea Trælameller i massiv nordamerikansk rød eg, lakeret med klar lak. Entreprenøren valgte at benytte Tripplex’s Plug & Fit løsning, der giver mindst mulig tilpasning på byggepladsen. Det betyder at de tilpassede paneler leveres på færdige fix-mål, hvilket giver nem og enkel montering for entreprenøren.

Til beklaedning af gangbroenBrand og indeklima

Brand og indeklima

Tripplex Linea Trælameller er systembrandtestet iht. EN13823 og har opnået brandklasse B-s1, d0. Produktet er også Indeklimatestet efter franske normer og opnåede det bedste niveau A+. Produktet har derfor ingen negativ påvirkning på indeklimaet – det afgiver ingen former for formaldehyd eller lignende. Alt træ som anvendes, er PEFC eller FSC certificeret.

Plug & Fit var løsningen

Almindeligvis kendes paneler som lineære løsninger, men ikke meget ved Køge Nord Station er lineært og retvinklet, så det krævede mere end almindelig snilde at løse denne opgave. Her kom Plug & Fit løsningen ind i billedet. Tripplex fremstillede Trælamel paneler og et skinnesystem som var tilpasset gangbroens ellipseformet kurve. Materialerne blev fremstillede så de kunne monteres uden det krævede tilpasning på stedet. Dette er Tripplex’s Plug & Fit løsning.

Yderligere information: www.tripplex-design.dk/, tlf. 98 33 95 91.