KLIMATORIUM LEMVIG

Nybygning af laboratorium/forskning i Lemvig . Selve byggeriet er påbegyndt juli 2019 med en beregnet byggeperiode på 14 måneder til en anslået udgift på 34,5 mio.kr med et brutto areal på 2250 m².

Bygherren er Lemvig Vand A/S og som arkitekt er valgt 3xN A/S. Projektet udføres i form af fagentreprise . ,som ventilationsentreprenør er Mogensen Vvs Comfort A/S Mogensen VVS-Comfort A/S og Mogensen Vvs Comfort A/S Mogensen VVS-Comfort A/S er valgt som VVS-entreprenør. El-installationerne håndteres af El:con Holstebro A/S.

Få alle detaljer om dette projekt med abonnement hos FaktaNet Live

Involverede firmaer

Isola-platon

Klimatorium i Lemvig har med sin unikke og buede facade måtte finde en vindspærre med de bedste egenskaber og tilmed være brandhæmmende, den opgave løser Isola FireCurb. Produkter er særlig velegnet i trækonstruktioner hvor det er vigtig at bygningen kan ”ånde” og samtidig være tæt i mange år fremover.

De brandhæmmende egenskaber i Isola Firecurb hindre bla. brandspredning, og røgudvikling, samtidig med vindspærren holder bygningerne, tørre og sunde.

  • Godkendt Euro-brandklasse B-s1,d0
  • Selvslukkende hvis vindspærre antændes
  • Reducerer røgudvikling
  • Vandtæthedsklasse W1
  • Eksponering uden beklædning 6 måneder
  • 30 års garanti og komplet tilbehørsprogram

Hudevad Radiator Design

Danmarks internationale klimacenter, Klimatorium, ved havnefronten i Lemvig er et forum for viden, uddannelse, innovation og udviklingsprojekter inden for forsyningsservice og klimaforandringer. Den nye bygning kommer til at understøtte Danmarks rolle som eksportør af klimaløsninger og hjælpe med at etablere Lemvig og Region Midtjylland som et centrum for klimatilpasning. Bag projektet står 3XN og SLA, hvis design tager udgangspunkt i Lemvigs historiske bådebyggerhaller, i den storslåede natur ved Limfjorden samt i havnens stærke fællesskaber.

Klimatoriums arkitektoniske hovedgreb er pragmatisk med et materialevalg holdt i træ, beton og stål. Husets vartegn er en "bølge" i træ, der løfter sig over hovedindgangen og former et letgenkendeligt pejlemærke. Motivet er inspireret af Lemvigs karakteristiske fiskerbåde og er en hyldest til områdets kulturhistorie og lokale byggeskik. Et centralt designelement har været at skabe en indbydende bygning med klare referencer til husets funktion og til beliggenheden ved havnen i Lemvig. Den klinkbeklædte bølge af træ giver huset en stærk identitet og er både inde og ude et samlingspunkt og socialt mødested for Klimatoriums medarbejdere, gæster og lokale borgere.

Samtidig er byggeriet en integreret del af klimasikringen i Lemvig og på selve havnen. Landskabet er struktureret langs meteorologiske isobarlinjer, der repræsenterer de herskende vindforhold i Lemvig - hvilket nogle gange fører til oversvømmelser. Dette motiv interagerer med skaterparkens bløde linjer og danner en intuitiv rute gennem landskabet. Klimakilen er designet til at skabe behagelige, beskyttede rum til fritidsbrug. Vegetationen er udelukkende baseret på lokale planter, der trives i kystmiljøet og kræver et minimum af pleje. Klimakilen fungerer som et udendørs rum, hvor personalet på Klimatorium kan udføre eksperimenter og giver byen et nyt byrum for besøgende på havnefronten.


Frøslev

Med Klimatorium er der skabt et forum for vidensdeling, uddannelse og klimatilpasningsprojekter. Den flotte bygning på Lemvigs yderste havnekant er opført med træ som en markant del af facaden. Den lyse bølge leder tankerne hen på havets bølger og skroget på skibene. Sortmalede lameller danner en flot kontrast til den bløde, bølgende form.

Vinder af Årets Byggeri 2020 i kategorien Erhverv. Vinder guld ved WAN Awards 2021 i kategorien "Civic - Community and Tourist Hubs and Event Soaces"

Byggeår: 2020

Træ og profiler: Frøslev Heatwood


Wintec ApS

WINTEC har dansk eneforhandling af Stoplogs fra tjekkiske EKO SYSTEM. WINTEC's systemer lever op til  tæthedsklasse 1 jvf. DIN19569-4 og udmærker sig ved den lave vægt og nem og hurtig installation af højvandssikring.

Dette betyder at sårbare områder hurtigt kan sikres når højvandsalarmerne indtræffer fra myndighederne.

Byggeriet ligger tæt ved vandkanten og beskyttes kun delvist mod højvande af en betonmur. Der er to åbninger hhv. 7m og 23m som kræver sikring i højvandssituationer.
WINTEC har leveret det mobile højvands- og stormflodssikring system med stoplogs som monteres ved varsel om højvande i det to åbninger i betonmuren. Der er indstøbt u-profiler i betonmure og ankerplader for flytbare stolper i terræn.
 
Allerede i byggeperioden blev der brug for at montere de mobile barrierer, så man undgik, at byggepladsen blev oversvømmet og at arbejdet gik i stå.
 

Anlægsgartner
Ivan Jakobsen Entreprenørfirma A/S
Arkitekt
3xN A/S
Beton Entr.
Kaj Bech A/S Murer- og Entreprenørfirmaet Kaj Bech A/
Bygherre
Lemvig Vand A/S
Bygherrerådgiver
Niras Aalborg
El-entreprenør
El:con Holstebro A/S
Element
A/S Midtjydsk Betonvare- og Elementfabrik
Facade Entr.
Ginnerup A/S
Ingeniør
Wsp Danmark A/S
Involveret i projektet
Lemvig Kommune
Jord/kloak Entr.
Kaj Bech A/S Murer- og Entreprenørfirmaet Kaj Bech A/
Landskabsarkitekt
SLA A/S
Leverandør
A/S Midtjydsk Betonvare- og Elementfabrik
Loftsleverandør
A/S Midtjydsk Betonvare- og Elementfabrik
Maler Entr.
Tbs A/S Skive
Murer Entr.
Kaj Bech A/S Murer- og Entreprenørfirmaet Kaj Bech A/
Råhusleverandør
A/S Midtjydsk Betonvare- og Elementfabrik
Tagdækning Entr.
Ginnerup A/S
Totalrådgiver
3xN A/S
Tømrer Entr.
Rosenberg Madsen, Lemvig A/S
Ventilation Entr.
Mogensen Vvs Comfort A/S Mogensen VVS-Comfort A/S
VVS Entr.
Mogensen Vvs Comfort A/S Mogensen VVS-Comfort A/S

Produktkoblinger

Væg

Vi tilbyder uv-resistente vind- og damspærre løsninger


Lowline radiatorer

Velegnede til placering foran store vinduespartier


Klimasikring

WINTEC er en af Danmarks førende producenter af løsninger til klimasikring


FRØSLEV HEATWOOD / THERMOWOOD

Thermobehandlet træ


Projektdetaljer

Kategori:
Opførelse af forskningscenter
Adresse:
Klimatorium Lemvig - 1. etape
Østhavnen
Lemvig
Lemvig
Midtjylland
Budget (Mio. ):
34,5 mio.kr
Entr. form:
Fagentreprise
Brutto kvm.:
2250
Byggestart:
Juli 2019
Færdigt:
August 2020
Byggeperiode:
14 Måneder
Oprettet:
2017
Opdateret:
2021-05-26

Relaterede projekter

Pharma Science Center

Pharma Science Center

Nybygning | København N | 150 Mio.Kr

Nybygning af laboratorium/forskning i København på 4 etager . Selve byggeriet...


Bygning 1511

Bygning 1511

Indv.renovering | Aarhus | 40 Mio.kr

Indv.renovering af laboratorium/forskning i Aarhus . Selve byggeriet er påbeg...