Klima- og lavenergirenovering

Dato: 3 Aug 2017

Ventilationsanlæg beklædt med et støjdæmpende materiale

Klima- og lavenergirenovering

Klima- og lavenergirenovering i Langkærparken

Dantherm har leveret ventilationsanlæg til renoveringen

Langkærparken er et boligområde i Tilst ved Århus. Det er bygget i perioden 1969-1971 og består af 35 treetages boligblokke med i alt 838 lejligheder med godt 2000 beboere.

Energirenovering svarende til gældende krav på energiprojektet

Efter et vel gennemført pilotprojekt med lavenergi-renovering af én blok, er det vedtaget at alle 35 boligblokke skal gennemgå samme energirenovering, så boligerne når et niveau svarende til den forventede, fremtidige lavenergiklasse for nybyggeri af boliger med lavt energiforbrug, godt indeklima, høj komfort og reduceret CO₂-udledning.

Ventilationsanlæg fra Dantherm

I forbindelse med energirenoveringen forsynes hver lejlighed med et Dantherm HCV 4 Low Sound ventilationsanlæg med varmegenvinding. Det var en stor opgave, som resulterede i nytænkning og nyudvikling. Eftersom ventilationsanlægget skulle monteres i et teknikskab i køkkenet, var det vigtigt med en Low Sound model.

For at imødekomme dette krav udviklede Dantherm en løsning, hvor ventilationsanlægget blev beklædt med et støjdæmpende materiale. Gennem hele renoveringsprojektet har Dantherm været i meget tæt dialog med GK Danmark, og har hele tiden bistået med ekspertise i form af råd og vejledning og en driftssikker levering.

Prøvebolig

Etableringen af prøveboligen i boligkomplekset gav alle syn for sagen og var et udtryk for, at Dantherm gerne lader produkterne ”tale for sig selv”. Igennem hele processen har Dantherm været på besøg på byggepladsen, og dermed også været meget tæt på hele processen fra start til slut. GK Danmark med ventilationsenterprisen skulle hele tiden kunne føle sig sikre på at have ekspertisen lige ved hånden.

Fakta

Omfang: 35 blokke med 838 lejligheder

Bygherre: AL2bolig

Arkitekt: Arkitema

Rådg. ingeniør: Rambøll A/S

Hovedentreprenør: Enemærke & Petersen

Ventilationsentreprenør: GK Danmark

Byggerådgiver: DBI

Byggeperiode: Renoveringen startede i februar 2014 og var færdig i slutningen af 2016.

Lev. af boligventilation: Dantherm HCV 4 med varmegenvinding (Low Sound)

Se mere på boligventilation her.

FÅ NYHEDER OM BYGGEMATERIALER OG
PRODUKTER - DIREKTE I INDBAKKEN