Klassisk metaltag i ClickFals®

Annonce – Dato 15 Dec 2016

To brødre bygger villa beklædt med natursten og Falzinc®

Klassisk metaltag i ClickFals®

Klassisk metaltag i ClickFals®

To brødre bygger villa beklædt med natursten og Falzinc®

Et sted i Odenses udkant kan man iagttage det seneste danske eksempel på ClickFals® fra Tata Steel, anvendt til en privat bolig. ”Det har været en lang proces, idet byggeriet startede i oktober 2014. Men resultatet er blevet helt, som vi ønskede os”, siger bygherre Lars Henriksen, der sammen med sin hustru og parrets tre små børn er flyttet fra en lejlighed i København og tilbage til den fynske fødeby.

Arkitekt med internationale erfaringer

Huset er tegnet af hans bror, Michael Ferdinand Eliasen Henriksen, der i syv år har arbejdet som arkitekt på en hastigt ekspanderende tegnestue i London.

”I England er man villig til at investere meget i at forbedre og udvide sin bolig, nok fordi huspriserne er så høje, at det er svært at få råd til at flytte. Engelske byggefirmaer er i højere grad end herhjemme indstillet på at vælge specielle materialer. Jeg har ofte anvendt ClickFals® til facade og tag, og det gælder både renoveringer og nybyggerier”, siger Michael Henriksen.

Materialevalg

Da han sagde ja til at tegne hus til sin bror, var overvejelserne først at bygge i træ. ”Men træhuse kræver vedligeholdelse, og det ville vi gerne undgå. Ved at beklæde med Stonepanel fra CupaDanmark (tidligere Kongebro Natursten) i serien Nordic og Falzinc®, som materialet kaldes, kunne vi stort set reducere antallet af synlige materialer til de to, hvilket harmonerer fint med de skarptskårne vinduer og den skråtstillede sidebygning ud mod vejen”, fortæller Michael Henriksen og fortsætter: ”Vi har helt bevidst holdt en afstand på mindst en centimeter mellem sten og Falzinc®. Et fugebånd sikrer tætheden, men det er lagt så dybt, at der opstår en skyggevirkning, som fremhæver begge materialer.”

Patinering

Arkitektens overvejelser gik meget på, hvordan materialerne ville komme til at fremstå ad åre. ”Vi kan forvente en meget lang levetid på både natursten og Falzinc®. Da ClickFals® er forpatineret, vil den ikke ændre sig ret meget, men jeg forventer, at den får en smule patina, som vil gøre den endnu flottere, og det er en stor fordel, at Falzinc® har en forventet levetid på 50 år”, siger Michael Henriksen.

Nem montage

Huset er opført af et byggefirma i en totalentreprise, og dets håndværkere havde aldrig før monteret ClickFals®. Men de blev hjulpet af, at ClickFals® panelerne fra Tata Steel er falset på forhånd og blot skal klikkes sammen, mens de gøres fast på små beslag, der er skruet i undertaget.

”Det var selvfølgelig en hjælp, at vi med bistand fra Tata Steel kunne få panelerne leveret i de rette dimensioner. De længste i gavlen er 8,5 meter. Det ville have forstyrret synsindtrykket, hvis vi havde været nødt til at dele dem på midten. En anden fordel er, at taget ikke brydes af hverken synlige skruer eller søm”, siger Michael Henriksen. Tata Steel leverede også drypnæser og sålbænke. Inddækningen omkring tagets Velux vinduer blev lavet i zink af en blikkenslager.

Stor tilfredshed

Alt i alt er brødrene særdeles godt tilfredse med samarbejdet og resultatet, der også har givet gode erfaringer til Michael Henriksen. Han satser på at anvende ClickFals® til flere nye og renoverede villaer fremover. ”Vi fik en pris hos Tata Steel, som var en af de bedste sammenholdt med de alternativer, vi overvejede. Vi holdt os inden for budgettet”, siger husejer Lars Henriksen.

Yderligere information: www.tsbsnordic.dk, tlf. 89 53 20 00

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår