Innovativ ventilation til fremtidens skole

Annonce – Dato 7 Apr 2020

I disse dage lægger InVentilate sidste hånd på installationen af ventilationssystemet Performance+ i to klasseværelser på Skåde Skole. Når eleverne vender tilbage til skolen, skal ventilationssystemet testes som en del af Realdanias ambitiøse målsætning om at forbedre indeklimaet i landets skoler.

 ”Aarhus Kommune er en af de 12 kommuner, der i den forbindelse tester en lang række produkter, som kan forbedre indeklimaet. Undersøgelserne skal give retningslinjer for, hvordan danske skoler skal renoveres de kommende år med henblik på at skabe et bedre indeklima,” fortæller projektleder Lene Vestervang fra arkitektfirmaet rasmusrasmus.

Fremtidens indeklima

Projektet gik i gang i 2018, og siden er bl.a. solafskærmning, akustiklofter og linoleumsgulve blevet testet på to testskoler i kommunen. Nu er turen så kommet til InVentilate Performance+. ”Det er et interessant projekt, som vi er meget glade for at deltage i – især fordi vi ved, at Performance+ kan gøre en markant forskel for indeklimaet i lokaler med behov for ekstra stort luftskifte,” siger Kim Friis Vedøe, salgschef i InVentilate.

solafskærmning, akustiklofter og linoleumsgulve blevet testet

Brugervenlig decentral ventilation

Både nybyggede og ældre skoler indgår i projektet, og Performance+ er udvalgt, fordi det decentrale diffuse ventilationssystem kan indbygges i eksisterende lokaler. Projektet følges tæt af luft-, lys- og akustikforskere, fordi formålet er at finde løsninger, som forbedrer indeklimaet i forhold til både de fysiske og de pædagogiske rammer.

”Performance+ har den store fordel, at det er et decentralt system, som kan ventilere hvor og når, det er nødvendigt. Fx kan læreren slå ventilationen til, når der er gruppearbejde, og slå den fra, når der er brug for ro i klassen,” siger Lene Vestervang.

De tekniske og pædagogiske forskningsresultater fra projektet skal byrådet i Aarhus bruge, når de til sommer skal prioritere de næste 10 års anlægsaftaler, herunder renovering af kommunens 46 skoler.

Performance+ har en indbygningshøjde på kun 35 cm og kan indbygges i loftet som på Skåde Skole eller monteres under loftet.

FAKTAPerformance+ har en indbygningshøjde

  • Bygherre: Aarhus Kommune
  • Sted: Skåde Skole, Aarhus
  • Omfang: To klasseværelse med hver sin styringsstrategi
  • Enhedstyper: InVentilate Performance+
  • Projektperiode: 2020

 

FIRMAPROFIL

InVentilate er et 100 % danskejet selskab, som siden 2009 har udviklet og leveret decentrale ventilationsanlæg til den danske og europæiske byggebranche. InVentilate arbejder ud fra den klare målsætning at forsyne byggebranchens professionelle aktører med energibesparende ventilationsanlæg, som er enkle og rentable at installere.

 

Yderligere information

 www.inventilate.dk, tlf. 72 30 10 24.

 

 

Referenceprojekter fra InVentilate Aps

Tiendeladen

Tiendeladen

Nybygning | Aalborg | 30 Mio.Kr

Nybygning af kollegier/ungdomsboliger i Aalborg med 32 lejligheder på 4 etage...

Grønnegården

Grønnegården

Udv.renovering | Aalborg | 0 Mio.kr

Udv.renovering af boligblokke i Aalborg . Selve byggeriet er påbegyndt juni 2...