Hvor mange timer går tabt i firmabilen?

Annonce – Dato 18 jun 2019

Hvor mange timer bruger dine svende på at køre frem og tilbage mellem dagens arbejdsplads og grossist eller udlejer? En undersøgelse fra 3F og Aarhus universitet viser, at håndværkere spilder op imod 66% af deres arbejdsdag på andet end det, de er der for: At lave et godt stykke håndværk.

En stor del af spildtiden går med ”nødvendigt spild”. Oprydning for at kunne komme i gang eller ventetid, når andre er blevet forsinkede. Men en anden stor synder er turen i firmabilen til og fra grossisten – for ikke at tale om, hvor lang tid det kan tage, hvis man helt tilfældigt rammer dagen med gratis morgenbrød eller pølser.

Læs hvordan I får bedre styr på jeres værktøj og undgår ture til grossisten.

Hvor mange timer går tabt firmabilen? Nethire

Alt kan leveres indenfor en time – og hvis ikke, er der alligevel for stort til firmabilen

9 ud af 10 gange en håndværker forlader pladsen, handler det om vane – for i dag er en professionel chauffør både hurtigere og billigere til at hente og levere værktøjet. Lejer du værktøjet, henter de det endda igen, hvor du står, når du er færdig med at bruge det (det gør vi i hvert fald).

Den tid I sparer ved ikke at forlade pladsen, kan passende bruges til at arbejde videre – og endda med lidt tid i overskud til en kop kaffe eller en cigaret, hvis nu leverancen er 10 minutter for sent på den.

Selv de største materialer, som har lidt længere leveringstid, bør du få leveret. For i langt de fleste tilfælde har du god tid i forvejen vidst, at du skulle bruge dem. Ellers kan du passende starte med at kigge på, hvordan I planlægger jeres projekter.

Du taber dobbelt, når medarbejderne forlader pladsen

Det er selvfølgelig ikke gratis at få leveret værktøj – men det er næsten altid dyrere ikke at få det leveret. En ting er den løn, du betaler medarbejderen, som forlader pladsen – men noget andet er den indtægt, du går glip af.

Den tid, som går med at lege stik-i-rend-dreng i firmabilen, er tid, hvor medarbejderne kunne have arbejdet videre hos kunden – så han kunne komme endnu hurtigere videre til den næste. Og i en tid hvor arbejdsmarkedet er støvsuget for gode medarbejdere, er det kritisk at få det maksimale ud af dem, du allerede har.

Det bedste ved at få leveret værktøj og materiel er, at det øger produktiviteten, uden at medarbejderne skal løbe hurtigere. Og omkostningerne? De falder faktisk, når du trækker arbejdsløn, diesel og slid på biler fra. Det eneste der stopper jer, er de dårlige vaner.

Skal dine medarbejdere blive på pladsen? Læs mere her.