Høje isoleringskrav og bæredygtigt byggeri

Annonce – Dato 3 okt 2019

Disse to ting går hånd i hånd med isoleringsprodukter fra Kingspan, hvor man både opfylder isoleringskravene med en minimal tykkelse af isolering og får et produkt, der har opnået de bedste klassificeringer.

Det er ikke helt ligegyldigt, hvilken isolering man vælger at anvende i bygninger i dag. Der er kommet mere og mere fokus på effektive isoleringsmaterialer, der samtidig skal være af bæredygtig karakter.

Brugen af Kingspan produkter kan ikke alene være med til at reducere CO2 udledningen som følge af den høje isoleringsevne, det kan også være med til at reducere den samlede konstruktion, hvorved man kan spare på andre byggematerialer og mindsker materialespild, hvilket igen fører til mindre CO2-fodaftryk.

HØJE ISOLERINGSKRAV OG BÆREDYGTIGT BYGGERI

Hos Kingspan imødekommes i stigende grad krav til miljøvaredeklarationer (EPD) både den offentlige og private sektor. Det sker blandt andet fordi bygningscertificeringsordninger som DGNB hovedsageligt benytter miljøvaredeklarationers livscyklusanalyse til beregningen af bygningens samlede miljøbelastning.

En EPD skal indeholde verificerbare, præcise og ikke misvisende miljøinformationer om et produkt og dens anvendelse.

Hvis vi for eksempel ser på EPD’en for Kooltherm K5 (facadeisolering). Sammenlignet med mineralulds produkter som har en CO2 udledning der er 250% højere end Kingspan (baseret på samme R-værdi).

Brugen af Kingspans produkter på det danske marked er steget år for år. Det skyldes, at arkitekter og entreprenører enten ønsker at reducere den samlede konstruktionshøjde, eller at der allerede er en maximumhøjde at arbejde med, hvor ønsket er at opnå den mest effektive isoleringsløsning.

Kingspan har isolering til alle formål, der gør det muligt at opnå selv de højeste krav i forhold til danske standarder.

GULV ISOLERING

Ved at bruge Kingspan Kooltherm K3 gulvisolering med lambda 0,020 eller Optim-R vakuumisolering med lambda 0,007, kan man også reducere isoleringstykkelsen af gulvisoleringen væsentligt, hvilket reducerer behovet for at grave i forhold til traditionelle produkter.

Kingspan Kooltherm K3 gulvisolering med lambda 0,020 eller Optim-R vakuumisolering med lambda 0,007

TAG ISOLERING

Kingspan leverer Therma TR26 FM isolering med lambda 0,022 og høj trykstyrke til flade tage og terrasser. Dette reducerer ikke alene isolationshøjden - også vægten af isoleringen kan reduceres med op til 80% sammenlignet med traditionelle tagisoleringsprodukter. Dette gør Therma TR26 FM til det perfekte valg til nybyggeri, såvel som til efterisoleringsprojekter, hvor pladsen er begrænset.

Kingspan leverer Therma TR26 FM isolering med lambda 0,022 og høj trykstyrke til flade tage og terrasser

FACADE ISOLERING

Ved at bruge Kingspan Kooltherm i facader, er det muligt at reducere isoleringstykkelsen med op til 50%, hvilket sparer værdifuld m² plads. En tyndere vægkonstruktion giver også op til 40% mere dagslysindfald.

Kingspan Kooltherm i facader

Teknisk rådgivning

For at hjælpe med valg af de bedst egnede produkter tilbyder Kingspan kompetent teknisk rådgivning til professionelle, som bl.a. omfatter:

  • U-værdiberegning og kondensrisikoanalyse
  • Brandrådgivning
  • Vælg af produkt og produktdata på hele Kingspans produktudvalg
  • Designservice til flade tage med kileskåret isolering
  • BIM detaljer og hjælp med montering og fastgørelse
  • Rådgivning til miljø – især DGNB med EPD data på vores produkter

Find yderligere oplysninger om Kingspan her

Ønsker du rådgivning til dit næste projekt, kontakt KINGSPAN for yderligere information på mail teknisk@kingspaninsulation.dk eller telefon 4495 5559.

Referenceprojekter fra Kingspan Insulation ApS

Grønttorvet

Grønttorvet

Nybygning | København | 315 mio.kr

Nybygning af logistik/distribution i København med 193 lejligheder på 7 etage...

Lavetten, Ørestad

Lavetten, Ørestad

Nybygning | København | 310 Mio.kr

Nybygning af boligbyggeri m.m. svarende til 4 bygninger i København med 232 l...

Teglværkshus Teglholmen

Teglværkshus Teglholmen

Nybygning | København | 205 Mio.kr

Nybygning af boligblokke i København med 127 lejligheder på 5 etager . Selve ...

Blox

Blox

Nybygning | København | 350 Mio.Kr

Nybygning af kontor, butikker m.m. i København med 25 lejligheder på 8 etager...