HardieWindbreaker™ - en pålidelig vindspærreplade

Annonce – Dato 15 Aug 2019

Ifølge Dansk Byggeri står den samlede bygge- og anlægsbranche nu over for en fælles opgave med at sikre innovation og udvikling af nye metoder og materialer, til gavn for alle parter. Herunder mere robuste facader, der kan modstå det omskiftelige danske vejr. Vindspærrepladen fra James Hardie, der igennem mange år er blevet gennemtestet i det newzealandske klima, kan være med til at løse udfordringen.

Presserende behov for pålidelige materialer

Jens Norddal, der er dansk markedsdirektør i Danmark for James Hardie, verdens største producent af fibercement, er enig med Dansk Byggeri: ”Der har aldrig været flere facaderenoveringer i Danmark end nu. Derfor er det afgørende at give byggebranchen mulighed for at projektere med en gennemtestet vindspærreplade. Én, der ikke suger fugt fra det danske vejr. Vi har lyttet til markedet, og særligt systemløsninger, der kan give ro i sindet, er efterspurgte”, fortæller Jens Norddal.

Gennemtestet vindplade skal løse branchens udfordringer

For at imødekomme behovet for mere sikre facadeløsninger har James Hardie Denmark nu lanceret en helt ny vindspærreplade på det danske marked: HardieWindbreaker. Produktet er beregnet til udvendig montering af facade. Den er diffusionsåben og beskytter samtidig underkonstruktionen mod vind, vand og fugt. ”HardieWindbreaker er igennem de seneste år blevet gennemtestet i det fugtige, newzealandske klima. Her er den blevet brugt til både private og offentlige bebyggelser, hvor der bl.a. er høje krav til brandsikkerhed, klimabeskyttelse og vindlast. Alle projekterende aktører kan derfor sikkert benytte produktet. Det kan nemlig modstå selv det mest foranderlige vejr, uanset hvilken bygningstype der er tale om”, forklarer Jens Norddal.

HardieWindbreaker™ - en pålidelig vindspærreplade fra James Hardie

Naturlige råstoffer

Vindspærrepladen er lavet af fibercement, og det er en vigtig del af forklaringen bag dens robusthed: ”Fibercement er produceret af naturlige råstoffer: bl.a. træfibre, cement, sand og vand. Produktet indeholder ingen farlige stoffer eller salte, der kan gå i forbindelse med eller på anden måde korrodere tilstødende bygnings- eller konstruktionsdele. Fibercementen gør derfor vindpladen modstandsdygtig over for både regn og kraftig blæst. Den er et robust kvalitetsmateriale, der holder langt ind i fremtiden”, runder Jens Norddal af.

En sikker og tæt løsning

HardieWindbreaker opfylder de gældende brandkrav til facader og sikrer også en tæt løsning, der kan stå uafdækket i op til 12 måneder. Samtidig har den bestået en lang række tests, der sikrer, at den lever op til nutidens byggekrav, både ved nybyggeri og renoveringsopgaver.

Læs meget mere her

Link til Dansk Byggeri