GSV Materieludlejning valgte rørløs ventilation

Annonce – Dato 13 mar 2017

Både anlæg og drift af ventilation bliver markant billigere med MicroVent

GSV Materieludlejning valgte rørløs ventilation

GSV Materieludlejning valgte rørløs ventilation

Både anlæg og drift af ventilation bliver markant billigere med MicroVent

I årtier er bygninger blevet opvarmet og ventileret uden hensyntagen til energiforbrug og CO2-udledning. I Danmark går ca. 40 % af det samlede energiforbrug til opvarmning af bygninger. Samtidig stiller BR15 krav om, at bygninger skal ventileres.

- Energibesparende ventilation med høj varmegenvinding er derfor en oplagt løsning, som både gavner miljøet og giver markante økonomiske besparelser, siger Kim Friis Vedøe, salgschef i InVentilate, som udvikler og producerer det rørløse mikroventilationssystem MicroVent.

MicroVent består af ventilationsenheder helt uden rør, som indbygges direkte i klimaskærmen. Det gør systemet velegnet ved både nybyggeri og renovering. Og installationen er hurtig, enkel og 50 % billigere end ved rørført central ventilation.

En af de virksomheder, der har valgt MicroVent, er GSV Materieludlejning A/S, som kendte ventilationssystemet fra deres projektsalg og derfor valgte MicroVent, da de byggede nye kontorer i Ringsted.

- For os var det afgørende, at ventilationen ikke skæmmede bygningerne udefra og ikke optog plads i kontorer og mødelokaler, fortæller Morten Bork, projektchef hos GSV Materieludlejning.

Her er MicroVent installeret i 10 kontorer, et mødelokale og kantinen. På ydersiden af bygningen er ventilationsenhederne skjult bag perforerede plader og dermed næsten usynlige.

Samtidig betyder det rørløse design, at luften ikke skal flyttes særligt langt, og sammen med en varmegenvinding på 85 % betyder det, at MicroVent bruger 85 procent mindre strøm end traditionel ventilation med rør.

- Vi har altid miljø og energieffektivitet med i baghovedet, så det var helt naturligt for os at vælge en energibesparende og klimavenlig ventilationsløsning, siger Morten Bork. MicroVent-systemet består af minimum to mikroventilationsenheder. Enhederne koordinerer og fordeler ind- og udblæsningsarbejdet mellem sig. MicroVent-enhederne fås med 2, 3, 4, 5, 6, 7 og 8 ventilatorer. Dermed er ventilationssystemet yderst fleksibelt og velegnet både til mindre boliger og til lokaler med stort behov for luftskifte, fx kontorer og klasseværelser.

Kom og hør mere om MicroVent og mulighederne med rørløs ventilation på Building Green Aarhus den 29.-30. marts.

Referenceprojekter fra InVentilate Aps

Tiendeladen

Tiendeladen

Nybygning | Aalborg | 30 Mio.Kr

Nybygning af kollegier/ungdomsboliger i Aalborg med 32 lejligheder på 4 etage...

Grønnegården

Grønnegården

Udv.renovering | Aalborg | 0 Mio.kr

Udv.renovering af boligblokke i Aalborg . Selve byggeriet er påbegyndt juni 2...