Grøn ventilation opnår patent i USA og Kina

Annonce – Dato 24 okt 2016

InVentilate har sikret ventilationssystemet MicroVent på vigtige markeder.

Grøn ventilation opnår patent i USA og Kina

Grøn ventilation opnår patent i USA og Kina

InVentilate har sikret ventilationssystemet MicroVent på vigtige markeder.

Efter fem års ventetid har danske InVentilate fået patent på den innovative teknologi, der ligger bag virksomhedens rørløse ventilationssystem MicroVent.

MicroVent er decentral mikroventilation, som installeres i facaden og skifter luften direkte gennem ydervæggen. Desuden har ventilationen en varmegenvinding på 85 procent. Til sammen betyder det, at strømforbruget er 85 procent lavere end ved central ventilation, og dermed er MicroVent med til at sikre, at byggeriet kan efterleve BR15’s skærpede energikrav.

- Patenterne er en blåstempling af vores produkt og teknologien bag, som vi er meget stolte af, siger InVentilates adm. direktør Lars Schjønning.

Åbner for nye samarbejder
Helt konkret er det den vendbare ventilation med spjældfunktion, der har opnået patent i Kina, og systemsamspillet og vindkompenseringen, der har fået amerikansk patent.

- Vi har ingen aktuelle planer om at etablere os på det kinesiske eller amerikanske marked. Men patenterne gør det nemmere for os at indgå samarbejder med virksomheder, som er repræsenteret på disse markeder, forklarer Lars Schjønning, som også forventer, at det vil være nemmere at opnå flere patenter nu, hvor de første er givet.

MicroVent giver klare fordele ved både nybyggeri og renovering, og ventilationssystemet er velegnet til skoler, daginstitutioner, kontorer og mødelokaler, private boliger og erhvervslokaler. MicroVent vandt i 2012 Ingeniørens Produktpris.

BUILDING GREEN´16
InVentilate deltager på BUILDING GREEN´16, og de er til at finde på stand nr. 28