Godt indeklima giver glade medarbejdere

Annonce – Dato 11 Feb 2021

90% af omkostningerne i en virksomhed er direkte relateret til medarbejderne. Derfor er det så vigtigt ud fra en ren cost/benefit analyse at øge medarbejdernes trivsel ved at tænke indeklima. Gennem design og indretning af kontormiljøer kan man påvirke trivslen og produktiviteten. Her spiller materialevalget en stor rolle for at skabe præcis den atmosfære, man ønsker. Ro og fred til fordybning. Lys og plads til kreativitet og samarbejde. Alt dette er med at skabe det perfekte kontor.

 Rockfon akustiklofter forbedrer trivsel og produktivitet

Akustik og indeklima

Flere undersøgelser fremhæver akustik som et væsentligt aspekt af vores indeklima samt den indvirkning, akustikken har på vores psykiske og fysiske trivsel. Kortvarig eksponering for dårlig akustik medfører koncentrationsbesvær. Det kan gøre det vanskeligere at bearbejde informationer og udføre opgaver, og det påvirker taleforståeligheden, så alle i rummet begynder at tale højere.

God akustik forbedrer koncentrationen og produktiviteten

Konsekvenserne af dårlig akustik kan være omfattende for både produktiviteten, indlæringsevnen og helbredet. Med de rigtige lydabsorberende produkter kan der skabes behagelige rum med en positiv indvirkning. Med god akustik forbedrer man produktiviteten, effektiviteten og velvære generelt. Design rum, der reducerer stress og understøtter fokus. Det forbedrer koncentrationen og fokus og øger produktiviteten på kontorer.

Akustik og indeklima fra Rockfon

Udnyt dagslyset

Lys er afgørende for vores kropsfunktioner og spiller en vigtig rolle for både vores mentale og fysiske tilstand. Lyset hjælper os ikke kun til at se, men har også en direkte indvirkning på de områder af vores hjerne, der styrker vores opmærksomhed og kognitive færdigheder. Kvaliteten af belysningen i et rum er en del af indeklimaet, som kan påvirke alt, hvad vi foretager os.

Danske Bank sætter akustik og lys på dagsorden

Et nyt kontordomicil i Aarhus er den tredje af en række bankhuse, Arkitema har tegnet til Danske Bank. Det seks etager høje kontorhus har en kompakt opbygning, som gør det nemt at finde rundt, og det er let at genkende på de lyse og åbne lokaler. De store vinduer lukker det naturlige dagslys ind, og den luftige indretning skaber en levende atmosfære, hvor det summer af liv. Projektarkitekt Michael Green fra Arkitema tænkte akustikken ind helt fra begyndelsen: "Når du har en bygning, som er meget åben og primært består af åbne kontorlandskaber, er der en naturlig mængde støj," forklarer Michael Green. "Folk taler sammen – i telefon, og når de mødes – og det skaber støj og forstyrrelser, hvis du ikke tænker akustik ind i designet."

Godt indeklima, akustik rockfon

Rockfon Blanka akustikloft – det perfekte valg

For at opnå en behagelig akustik uden at gå på kompromis med bygningens flotte og åbne visuelle udtryk havde Arkitema brug for et akustikloft, der passede godt til deres design. Valget faldt på Rockfon Blanka på grund af den kridhvide finish og det unikke pladedesign. Loftpladernes design gjorde det muligt for dem at lave et smukt linjeforløb, der får rummet til at syne længere og forstærker følelsen af åbenhed.

Læs mere her: Lys, lyd og luft påvirker trivslen på kontoret | Rockfon

Referenceprojekter fra Rockfon

Plaza Havneholmen II og III

Plaza Havneholmen II og III

Nybygning | København | 190 Mio.Kr

Nybygning af kontor, butikker m.m. i København på 6 etager . Selve byggeriet ...

Opførelse af oplevelsescenter, NaturKraft

Opførelse af oplevelsescenter, NaturKraft

Nybygning | Ringkøbing-Skjern | 250 Mio.kr

Komitéen for Etableringen af NaturKraft opfører et nyt oplevelsescenter ...

Kalvebod Fælled Skole Ørestad Syd

Kalvebod Fælled Skole Ørestad Syd

Nybygning | København | 275 Mio.Kr

Nybygning af skole 0-10, klasse i København på 5 etager . Selve byggeriet er ...

Overformynderiet

Overformynderiet

Udv.renovering | København | 40 Mio.kr

Udv.renovering af offentlig forvaltning i København på 6 etager . Selve bygge...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår