Frisk luft og god akustik med diffus ventilation

Annonce – Dato 19 Dec 2019

Diffus ventilation skaber optimalt indeklima. Det er den billigste og mest effektive måde at få kontinuerlig frisk luft på. Driftsudgifterne er lave, og løsningen er i praksis støjfri.

90 procent af tiden opholder vi os indendørs. Derfor er det også enormt vigtigt med et godt indeklima – og ikke mindst frisk luft. Når indeklimaet er behageligt, falder risikoen for hovedpine og helbredsskader, vi får mere energi, og koncentrationsevnen styrkes.

Den enkleste vej til frisk luft er at lukke et vindue op, men det giver varmetab og træk, ligesom støj udefra kan trænge ind i rummet. Derfor installeres der som regel en traditionel ventilationsløsning, men fordi den friske luft kommer ind fra få kanaler, er fordelingen af luften i rummet uens, og mange vil opleve at sidde i træk.

Heldigvis er der en bedre løsning: diffus ventilation. Ved at kombinere ventilation med et nedhængt Gyptone® akustikloft får du en løsning, der ikke bare løser problemet med træk, men samtidig skaber et bedre akustisk miljø.

Fordeler den friske luft ud i lokalet

Hvordan kan det lade sig gøre? Det er faktisk ganske enkelt. Ventilationsanlægget blæser gennem en luftkanal den friske luft ind over et nedsænket loft, som består af perforerede akustikplader. Der skabes på den måde et lille overtryk over loftet, og luften siver ned gennem perforeringerne i loftspladerne.

Med diffus ventilation vil personerne i rummet opleve at atmosfæren forbedres markant. De vil opleve en naturlig fordeling af loft i lokalet, og undgå at sidde i træk. De perforerede akustikplader skaber samtidig en bedre akustisk komfort. Med den diffuse ventilation slår man altså to fluer med et smæk og skaber velvære for alle i rummet. Både frisk luft og god akustik.

Sparer op til 10 % på elregningen

Med diffus ventilation er der ikke behov for at varme luften op, så den termiske komfort bliver ikke forringet på varme dage. Desuden er indblæsningstrykket fra ventilatoren lavere end ved traditionel ventilation. Det sikrer sammen med det manglende behov for opvarmning et mærkbart lavere energiforbrug.

Med diffus ventilation er det derfor muligt at spare op til 10 % på elregningen sammenlignet med traditionel ventilation. Men med diffus ventilation slipper du ligeledes for synlige luftkanaler, da de skjules over det perforerede akustikloft. Akustikpladerne er enkle at tage ned, så du hurtigt kan komme ind til bagvedliggende installationer og så er de nemme at vedligeholde.

Kort fortalt er der masser af fordele med diffus ventilation, som

  • Jævn luftfordeling
  • Bedre CO2 kontrol
  • Ingen træk
  • Bedre temperaturkontrol
  • Mindre støj

Hvor kan jeg anvende diffus ventilation?

Diffus ventilation egner sig især til rum, hvor mange mennesker opholder sig. Det kan være skoler, daginstitutioner og kontorer. Her er det den mest effektive løsning – både med hensyn til virkning og med hensyn til økonomi.

Læs mere om diffus ventilation

Referenceprojekter fra Saint-Gobain Gyproc

Erhvervsakademiet, Aarhus

Erhvervsakademiet, Aarhus

Nybygning | Aarhus | 70,0 Mio.Kr

Nybygning af undervisningsfaciliteter i Aarhus på 3 etager hvor den ene etage...

Forfatterhuset

Forfatterhuset

Nybygning | København | 37,0 Mio.Kr

Nybygning af vuggestue/børnehave i København . Selve byggeriet er påbegyndt a...