Løvtag: trætop-hotel med stærke stålrødder

Løvtag: trætop-hotel med stærke stålrødder

På en skovskråning ned til Mariager Fjord er Danmarks første trætop-hotel sat på et fundament af store stålskruer fra Fremtidens Fundament – som både skåner træernes rødder, var nemt at etablere og også nemt kan flyttes ingen.

Hytten hænger ikke på selve grantræet, men står på fire slanke stålsøjler, der er indbyrdes afstivede og monteret på solide skruefundamenter. Firmaet Løvtag står bag den første af i alt ni planlagte eksklusive designerhytter otte meter oppe i træerne, som er målrettet designbevidste byboere med behov for et fredsfuldt tilflugtssted.

Ifølge Lasse Lybæk, som er uddannet Skov- og landskabsingeniør og medejer af Løvtag, var det et oplagt valg at bruge KRINNER-skruefundamenterne fra Fremtidens Fundament. Fundering med beton kunne nemlig beskadige trærødderne for meget og dermed svække træerne og gøre dem usikre.

Hytten er højt placeret på en stejl skråning og står uden støtte eller aflastning fra træet, så der er stor belastning på fundamentkonstruktionen. Samtidig skal byggeriet leve op til ret strenge byggeregler, fordi det som hotel er et udlejningsbyggeri.

Trods kompleksiteten i opgaven, herunder især jordbundens miljø og kravet til et meget stærkt skruefundament, tog fundamenteringen blot en dag og uden at fjerne buske eller mindre træer. Naturen er derfor helt intakt omkring hytten – til glæde for skovens og hotellets gæster.

https://youtu.be/md3Vl2f_Yp0

Relaterede produkter

Ikonisk sommerhus på skruefundamenter i finalen til renoveringspris

Ikonisk sommerhus på skruefundamenter i finalen til renoveringspris

På skruefundamenter fra Fremtidens Fundament hænger det ud over kanten


Klog fundamentløsning til EON-Clever

Klog fundamentløsning til EON-Clever

EON-Clever har opført en ladestation på skrufundamenter


Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår