Ikonisk sommerhus på skruefundamenter i finalen til renoveringspris

Ikonisk sommerhus på skruefundamenter i finalen til renoveringspris

Den ikoniske Café Jorden Rundt i Nordhavn tegnet af Kim Utzon blev taget ned, solgt på auktion og genfødt som luksussommerhus i Dronningmølle. På skruefundamenter fra Fremtidens Fundament hænger det ud over kanten på en 25-30 meter høj skrænt med fri udsigt ud over Kattegat. Sommerhuset var netop med i FINALEN til titlen som Danmarks bedste renovering 2021 indstiftet af Realdania og Grundejernes Investeringsforening!

Det var en lokalkendt ingeniør, der konkluderede, at skruefundamenter var den eneste løsning. Derfor blev hele huset og terrassen sat på skruefundamenter fra Fremtidens Fundament. Store stålskruer, der kunne skrues ned til bærende jordlag i den skrøbelige skrænt og længere inde på grunden:

Jeg rådede bygherre til at glemme alt om at fundere med beton. Det ville kræve 25 læs beton, og sådan en vogn vejer 13 tons. Det ville koste 400-500.000 kr. og have ødelagt den lille vej herned. Men et betonfundament var også umuligt at bygge i praksis ved skrænten. Den eneste reelle funderingsløsning var skruefundamenter, fortæller ingeniør Frits Lønfeldt fra Sikkert Byggeri i Hillerød og fortsætter:

Det var et større puslespil, at få modulerne på plads, men det var ret enkelt at forbinde dem til skruefundamenterne, og få huset sat perfekt sammen igen.

Og skulle ejeren få lyst til at flytte det i fremtiden, så muliggør skruefundamenterne netop dette.

Relaterede produkter

Løvtag: trætop-hotel med stærke stålrødder

Løvtag: trætop-hotel med stærke stålrødder

Firmaet Løvtag står bag den første af i alt ni planlagte eksklusive designerh...


Klog fundamentløsning til EON-Clever

Klog fundamentløsning til EON-Clever

EON-Clever har opført en ladestation på skrufundamenter


Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår