Ét anlæg til ventilation, rumopvarmning og brugsvand

Dato: 3 okt 2017

Genvex Combi 185 BP klarer opgaven

Ét anlæg til ventilation, rumopvarmning og brugsvand

Ét anlæg til både ventilation, rumopvarmning og brugsvand

Genvex Combi 185 BP klarer opgaven

Med de nye BR20-regler (som gør husene tættere og mere energioptimale) kan bygherren og kommende beboere forvente et mindre komplekst anlæg i bryggerset, i stuen og i værelserne. Udover de pladsbesparende fordele så er det en god nyhed for økonomien og kommende byggeprojekter, samt den årlige udgift til varme og varmtvand i husholdningsregnskabet.

Mindre boliger

Det velkendte Genvex anlæg Combi 185 BP klarer ikke bare ventilationen og rumopvarmningen, men også det varme brugsvand i ét og samme anlæg. Genvex har i 2016 og 2017 været involveret i flere projekter, der bygges efter BR20, som konkret kun kræver ca. 2 KW til opvarmning. Det er små rækkehuse og lejlighedskomplekser på 55-100 m² der kan nøjes med én Combi 185 BP til hele husets varmebehov, altså både ventilation, varmt brugsvand samt primær opvarmning.

Erfaringer viser, at Combi 185 BP anlægget opfylder 100 % af energikravet i BR20 for de små boliger, når bl.a. varme fra sol m.m. indregnes. Uden den ”gratis” varme indfries 90 % af boligens opvarmning. ”Beregninger og erfaringer er én ting, men vi bliver alligevel stolte over de gode tilbagemeldinger vi får på vores løsninger” siger Klaus Kjær salgschef hos Genvex.

Større boliger

Ved de større boliger på 80-100 m² kan ca. 80 % af energikravet opfyldes med en Combi 185 BP. For at kompensere for de sidste 20 % opsættes en kanalvarmeflade ved indblæsningen i hvert lokale og/eller signalstyret el-radiatorer. Når udendørstemperaturen falder til 7 grader, kan et signal starte kanalvarmefladen eller radiatoren for at opretholde en temperatur på fx 20 grader i opholdsrummene. Dog har den danske vinter svært ved at udfordre et Combi 185 BP anlæg med kanalvarmeflader.

I et projekt i Julemosevænge, Lynge, er anlægget installeret i 69 boliger og det forsyner boligen med både ventilation, rumopvarmning og brugsvand. Løsningen passede så godt ind i projektet, at bygherren og Genvex regner videre på de næste projekter sammen.

Produktfakta:
Combi 185 BP er et komplet aggregat bestående af en ventilations- og beholdersektion indeholdende en højeffektiv modstrømsvarmeveksler med en varmegenvindingsgrad på op til 95 %, 185 liters varmtvandsbeholder med indbygget varmespiral til brug for tilkobling af solfanger/centralvarme, kombinationsvarmepumpe til opvarmning af indblæsningsluften og opvarmning af brugsvandet samt energibesparende indblæsnings- og udsugningsventilatorer med bagudkrummede skovle og EC-motorer.

Combi 185 BP anvendes som ventilationsvarmepumpe i boliger, hvor der lægges vægt på en høj varmegenvindingsgrad og et lavt energiforbrug, samtidig med at energien i udsugningsluften bruges til opvarmning af indblæsningsluften hhv. brugsvandet. Energien genvindes først af modstrømsvarmeveksleren og dernæst genvindes restenergien af varmepumpen. Combi 185 BP er forsynet med en bypass-funktion, som anvendes til passiv nedkøling. Det er en essentiel egenskab for lavenergihuse, som nemmere bliver for varme.

Se produktbeskrivelse her.

Vi udstiller på Building Green i Forum. Mød os på stand nr. 48

Se mere på www.genvex.dk, tlf. 73532700.

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår