Effektiv udskiftning af faldstammer

Annonce – Dato 16 jun 2016

En stærk og økonomisk løsning på utætte faldstammer og stigrør

Effektiv udskiftning af faldstammer

Effektiv udskiftning af faldstammer

En stærk og økonomisk løsning på utætte faldstammer og stigrør

Tusindvis af ældre etageboliger har, eller vil opleve utætte faldstammer, og valget står mellem total udskiftning eller tætning af de eksisterende rør. Til fordel for en total udskiftning er der nu kommet en meget effektiv og økonomisk metode, der giver luft i økonomien til ny sanitet og et moderne badeværelse.

Præfabrikerede moduler

Ældre etageboliger kan nu med fordel få totalrenoveret de gamle faldstammer og stigrør. Det sker dog ikke på den traditionelle måde med nedbrydning af vægge, støbning af beton, udskæring og tilpasning af rørene og opbygning på byggestedet. En i Danmark ny metode gør det muligt at udskifte rørene med et præfabrikeret modul bestående af en installationsskakt, hvor alle rør og installationer, cisterne og vandmåler er bygget ind på forhånd på fabrikken. Naturligvis indrettet fuldstændig efter den pågældende bygnings mål og specifikationer. Installationsskaktene sparer mange timers arbejdsoperationer på byggestedet. 

Som byggeklodser

Den nye metode er baseret på at skaktene sættes ind i baderummet som byggeklodser, der stables ovenpå hinanden. På stedet skal kun faldstamme og stigrør forbindes indbyrdes gennem etageadskillelser og til ledninger i kælderen. Dertil kommer at skaktene ikke fylder ret meget, hvilket gør dem meget velegnede til mindre badeværelser.

Mere luft i økonomien

Niels Jensen, indehaver af Modulett, fortæller:

”Vi ser ofte, at de sparede omkostninger til monteringen af installationsskaktene giver foreningerne luft i økonomien, så beboerne får mulighed for at få ny sanitet og modernisere badeværelset i samme arbejdsgang. Ved at anvende præfabrikerede rør sikrer foreningerne sig en høj kvalitet samtidig med, at der skæres en stor bid af omkostninger til monteringen. En anden gevinst er, at beboerne kan blive boende i boligen mens udskiftningen foregår, og bagefter med glæde nyde synet i badeværelset, fordi faldstammen er gemt væk bag enten flisebeklædning eller lakerede aluminiumsprofiler”.

Fremtidssikret

Installationsskaktene er gennemprøvede og testet i gennem mange år i Sverige, hvor man stort set kun bruger præfabrikerede installationsskakte til udskiftning af faldstammer i etageboliger. Simpelthen fordi metoden er den mest økonomiske og effektive.

Se Moduletts faldstammeløsning her