Decentral ventilation uden rørføring

Annonce – Dato 31 Aug 2017

Mikroventilationssystemet løser pladsproblemet

Decentral ventilation uden rørføring

Decentral ventilation uden rørføring

Mikroventilationssystemet MicroVent løser pladsproblemet

Der er mange hensyn at tage, når man renoverer ældre bygninger. Et af dem er indeklimaet, og ifølge BR15 er mekanisk ventilation i mange tilfælde et lovkrav. Det kan ofte give arkitekten grå hår, fordi der sjældent er gjort plads til rørføring i det eksisterende byggeri. En oplagt løsning er decentral ventilation.

Rørløs ventilation vinder frem

”I Tyskland har decentral ventilation i en årrække haft en markant større fremgang end central ventilation, og i Danmark vinder rørløs ventilation også frem”, fortæller Kim Friis Vedøe, salgschef i InVentilate, der udvikler og producerer det rørløse mikroventilationssystem MicroVent.

Hurtig, enkel og billig installation

MicroVent består af ventilationsenheder helt uden rør, som indbygges direkte i klimaskærmen. Det gør systemet velegnet ved både nybyggeri og renovering. Det rørløse design betyder, at installationen er hurtig, enkel og 50 pct. billigere end ved rørført central ventilation. Samtidig er ventilationen yderst diskret. Indendørs er kun indblæsningsristene synlige, og udenfor kan skærmene skræddersys, så de passer til bygningens arkitektur.

Perfekt til bevaringsværdige bygninger

Netop det var et afgørende argument, da indeklimavirksomheden GK Århus skulle vælge ventilation i forbindelse med renoveringen af en bevaringsværdig bygning med kontorer og mødelokaler. ”Vi valgte MicroVent, fordi ventilationen indbygges direkte i væggen og ingenting fyldte. Det var også afgørende, at vi med MicroVent havde mulighed for at udforme de udvendige skærme, så de passer perfekt til bygningens specielle arkitektur”, fortæller serviceleder Bo Petersen fra GK Århus, som var totalteknisk entreprenør på opgaven.

Læs mere om GK Århus' renovering med MicroVent

Lavere el-forbrug

Ud over den lave anlægspris giver MicroVents rørløse design den fordel, at luften ikke skal flyttes særligt langt. Derfor bruger ventilationssystemet 85 % mindre el end central ventilation - til fordel for både miljøet og driftsbudgettet. Lever op til kravene i BR15 og BR20 ”Vi mener, at det skal kunne betale sig at tænke på miljøet. MicroVent er derfor udviklet som en fremtidssikret løsning, der lever op til de skærpede krav til bygningers energiforbrug i BR15 og BR20, og som samtidig er økonomisk rentabel”, siger Kim Friis Vedøe fra InVentilate.

Besøg InVentilate på Building Green Aarhus og hør mere om MicroVent og mulighederne med rørløs ventilation.

Se mere på www.inventilate.dk

Referenceprojekter fra InVentilate Aps

Tiendeladen

Tiendeladen

Nybygning | Aalborg | 30 Mio.Kr

Nybygning af kollegier/ungdomsboliger i Aalborg med 32 lejligheder på 4 etage...

Grønnegården

Grønnegården

Udv.renovering | Aalborg | 0 Mio.kr

Udv.renovering af boligblokke i Aalborg . Selve byggeriet er påbegyndt juni 2...