Danpor OneStep® – Grafitplade med indbygget radonsikring

Annonce – Dato 20 jan 2022

Der spares op til 50 % af arbejdstiden på opbygning af radonsikring i både nybyg og renovering med Danpor OneStep®.

Danpor, grafitplade med indbygget radonsikring

Isolering og radonsikring i samme plade

Danpor OneStep® er isolering og radonsikring sammenbygget i en grafitplader fra 200 mm. Det giver én arbejdsgang mod normalt to og dermed sparet tid og en hurtig færdiggørelse. Grafitindholdet forbedrer isoleringsevnen med 20 %. Kombinerer trykstyrke, isoleringsevne og densitet, hvilket kan være en fordel for anvendelse, økonomi og miljø.

Danpor A/S har 20 års erfaring med produktion af EPS-materialer. Danpor OneStep® er et danske produkt, der produceres på egne fabrikker i Hornslet og Slagelse.

Fordele med Danpor OneStep®:

  • Èn plade – én arbejdsgang
  • Spar op til 50 % af arbejdstiden
  • Nem håndtering og udlægning
  • Dokumenteret og testet

For højt radonniveau

Landsdækkende undersøgelser viser, at ca. 350.000 bygninger i Danmark har for højt radonniveau. De fleste problemer er i énfamilie-, række- eller kædehuse, og problemet er især knyttet til rum med gulve og vægge direkte mod jord, f.eks. kældre og stueetager.

Danpor, Isolering og radonsikring i samme plade

Krav til radonsikring

Iflg. Bygningsreglementet må indholdet af radon i indeluft ikke overstige 100 Bq/m³. De skærpede krav til indhold af radon i indeluft betyder, at indtrængning af jordluft i højere grad skal forhindres. Lufttætning og reduktion af lufttryk på ydersiden af konstruktionen mod jord kan forhindre jordluft i at trænge ind. Ifølge SBi (Statens Byggeforskningsinstitut) er radonsug den mest effektive form for radonsikring. Det anbefales at der laves passivt eller aktivt sug som aktiveres, hvis det viser sig nødvendigt.

Nem udlægning – sparer en arbejdsgang

De indlysende fordele ved, at sugeplade og isolering er sammenbygget i en plade, er lettere og hurtigere udlægning. Derudover minimerer det også risikoen for forkert monteret radonsikring, som senere kan få økonomiske og sundhedsmæssige konsekvenser. Danpor OneStep® er absolut den hurtigste, sikreste og mest rationelle løsning til radonsikring. Danpor OneStep® udlægges direkte på bæredygtig bund eller på komprimeret sandpude. Der etableres suglag i det kapillarbrydende lag.

Danpor, Radonsikring reducerer co2 aftrykket med op til 80%Biomass-balancemetoden

Danpor OneStep® kan også leveres produceret efter biomass-balance metoden, som reducerer CO₂-aftrykket med op til 80 %. Af hensyn til miljøet har Danpor A/S valgt, at alle deres produkter kan produceres med BASFs EPS-perler, som er fremstillet efter Biomass-balance metoden (BMB). Biomass-balance metoden betyder, at fossile ressourcer, der kræves til fremstilling af EPS, erstattes med genanvendte eller fornyelige råmaterialer i produktionen. Produktionsmetoden sparer værdifulde ressourcer og reducerer samtidig op til 80 % af CO₂-udledningen, sammenlignet med standard EPS-produkter – og så er det 100 % genanvendelig!

Download tekniske data og brochure her: B80 Grafit Danpor OneStep® Radonsikring

Få yderligere information om EPS-løsninger fra Danpor her, tlf. 86 99 55 00.

Mere om produktet Radon - Danpor OneStep®

Radon - Danpor OneStep®

Isolering og radonsikring er sammenbygget i en plade af ekspanderet polystyren

B80 Grafit Danpor OneStep <sup>®</sup> Radonsikring
Biomass Balance Approach BASF