Brænder en bygning er det bygherres ansvar!

Dato: 7 Dec 2017

Brandsikring i henhold til kravene i Bygningsreglementet

Brænder en bygning er det bygherres ansvar!

Brænder en bygning er det bygherres ansvar!

Det er bygherres ansvar at byggeriet brandsikres i henhold til kravene i Bygningsreglementet

Den danske lovgivning lægger i henhold til Byggelovens § 17, det fulde ansvar for korrekt brandsikring, hos bygherre. Mange bygherrer er ikke opmærksom på dette, de tror fejlagtigt, at ansvaret ligger hos myndighederne eller den stedlige brandmyndighed.

Moderne byggeri er ofte både stort og rummer yderst komplekse installationer, hvorfor opgaven med brandsikring i praksis ender hos byggerådgiver og entreprenør. Ikke desto mindre, er ansvaret for korrekt udførsel stadig bygherres. Bygherre bør derfor overveje hvordan han sikrer, at brandsikringen udføres korrekt.

Vi oplever ofte, at brandsikringen omkring tekniske installationer som vand, varme, el mv. bliver udført meget lemfældigt eller direkte forkert. Dette sker på grund af misforståelser blandt byggeriets parter, eller på grund af manglende beskrivelse i projektmaterialet. Det kan i sidste ende betyde, en stor risiko for personer og værdier, som opholder sig i bygningen ved brand.

Det kan også vise sig, at være en udfordring ved eventuelt salg af en ejendom med manglende- eller forkert udført brandsikring. Ofte vil en interesseret køber forsøge at forhandle prisen på dette grundlag, eller forlange at alle brandsikringer gennemgås og lukkes korrekt, inden handlen kan afsluttes.

Uforpligtende råd og vejledning

Scandi Supply a/s tilbyder helt uforpligtende bygherrer at gennemgå hvilke muligheder der er, for at sikre at brandsikringen udføres korrekt, meget gerne sammen med bygherres rådgiver. På mødet vil vi gennemgå de krav der stilles til en dokumenteret brandsikring, så de lever op til Bygningsreglementet. Vi vil også tale lidt om hvordan grundig planlægning i forbindelse med brandlukning af gennemføringer i brandskel og etagedæk, vil kunne gøre selve udførelsen lettere, og være med til at sikre bygherre mod ubehagelige ekstra omkostninger, når forkerte- eller mangelfulde lukninger skal laves om.

Finder du som bygherre vores oplæg på mødet interessant, gennemgår vi efterfølgende gerne de konkrete løsningsmuligheder sammen med rådgiver og/eller entreprenør.

Er du bygherre, rådgiver eller total- eller hovedentreprenør er du naturligvis velkommen til at kontakte Scandi Supply for yderligere oplysninger, omkring dokumenteret passiv brandsikring.

Referenceprojekter fra

Experimentarium

Experimentarium

Tilbygning | Gentofte | 366 Mio.Kr

Tilbygning af aktive forlystelser i Gentofte på 4 etager . Selve byggeriet er...

ODEON - Odense Musik- og Teaterhus

ODEON - Odense Musik- og Teaterhus

Nybygning | Odense Kommune | 600 Mio.kr

Nybygning af musikhus i Odense Kommune med 42 lejligheder på 9 etager . Selve...

Museum Ragnarok

Museum Ragnarok

Nybygning | Roskilde | 50 Mio.Kr

Nybygning af museum i Roskilde på 5 etager . Selve byggeriet er påbegyndt jul...

Skibbroen

Skibbroen

Nybygning | København | 264 Mio.kr

Nybygning af boligblokke svarende til 2 bygninger i København med 184 lejligh...

FÅ NYHEDER OM BYGGEMATERIALER OG
PRODUKTER - DIREKTE I INDBAKKEN

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår