BR18 strammer brandkravende til tag og facader

Dato: 8 mar 2018

Patenteret løsning fra Scandi Supply

BR18 strammer brandkravende til tag og facader

BR18 strammer brandkravende til tag og facader

Patenteret løsning fra Scandi Supply gør det let at leve op til de nye krav

I det nye Bygningsreglement har Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen strammet væsentligt op omkring kravende vedrørende brandspredning via udvendige overflader.

Således fremgår det af BR18´s paragraf 117 at ydervægge og tage skal projekteres og udføres, så det sikres, at pkt. 1: Brandspredning i og på ydervægge og tage begrænses. Pkt. 2: At der i bygninger med flere end én brandmæssig enhed IKKE sker brandspredning imellem de forskellige brandmæssige enheder via ydervægge og tage, i den tid, som er nødvendig for evakuering og redningsberedskabets indsats.

Den nye tekst er en præcisering af, at kravet om begrænsning af brandspredning mellem brandmæssige enheder ikke alene relaterer sig til den udvendige overflade af ydervæggen, men til alle dele af konstruktionen.

Ovenstående betyder at det ventilerede hulrum imellem vindspærre og facademateriale skal sikres mod spredning af brand. Det samme gælder også for det ventilerede hulrum imellem undertag og tagmateriale, hvor der ligeledes er stor risiko for at branden spreder sig. Det kræver nye løsninger.

FB Hulrumsventil fra Scandi Supply a/s løser opgaven på en let og enkel måde. FB Hulrumsventil er en passiv udluftningsventil, hvilket vil sige, at den ikke indeholder bevægelige dele eller branddetektorer. Nettet er gnist- og flammestoppende, hvilket sikrer, at ilden ikke kan antænde den ueksponerede side af hulrummet, inden det patenterede grafit materiale ekspanderer og stopper sprækken til hulrummet helt.

Med FB Hulrumsventil kan man sektionere hulrummet bag beklædningen, sådan at brandspredningen forhindres. FB Hulrumsventilen er designet så den ikke lukker af for luftventilationen og dermed sikrer, at der er tilstrækkelig ventilation af hulrummet. FB Hulrumsventil er dokumenteret til EI30, EI60 og EI90.

Montering

FB Hulrumsventil kan monteres bag alle typer beklædning, herunder træ, grafit, fibercement og stål. Ventilen leveres i længder af 113 cm og i dybderne 23 mm, 28 mm og 36 mm. Når ventilen monteres skal man sikre, at der er fast materiale på begge sider af FB Hulrumsventilen.

Specielle tagkonstruktioner

FB Hulrumsventil kan anvendes til skrå tagkonstruktioner eller isolerede flade tagkonstruktioner.

Tagfodsventil

Til brandsikring af udhæng, er det også muligt at benytte en FB Tagfodsventil. Tagfodsventilen monteres i undersiden af udhænget, så der sikres ventilering af hele tagkonstruktionen. Skulle der opstå en brand, som slår ud af et underliggende vindue, bremses flammerne i at sprede sig til tagkonstruktionen.

Se løsningerne på Byggeri '18, stand E7227.

Referenceprojekter fra

Experimentarium

Experimentarium

Tilbygning | Gentofte | 366 Mio.Kr

Tilbygning af aktive forlystelser i Gentofte på 4 etager . Selve byggeriet er...

ODEON - Odense Musik- og Teaterhus

ODEON - Odense Musik- og Teaterhus

Nybygning | Odense Kommune | 600 Mio.kr

Nybygning af musikhus i Odense Kommune med 42 lejligheder på 9 etager . Selve...

Museum Ragnarok

Museum Ragnarok

Nybygning | Roskilde | 50 Mio.Kr

Nybygning af museum i Roskilde på 5 etager . Selve byggeriet er påbegyndt jul...

Skibbroen

Skibbroen

Nybygning | København | 264 Mio.kr

Nybygning af boligblokke svarende til 2 bygninger i København med 184 lejligh...

FÅ NYHEDER OM BYGGEMATERIALER OG
PRODUKTER - DIREKTE I INDBAKKEN

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår