Bæredygtige trægulve i lamelparket fra Urban-Hald

Annonce – Dato 22 sep 2022

Et gulv har en utrolig stor påvirkning på, hvordan vi opfatter et rum. Det gælder den visuelle stil gulvet er med til at skabe, men også akustikken, lyset og følelsen ved at opholde sig i rummet. Samtidig er gulvet en af de større investeringer i hjemmet, både økonomisk og i forhold til arbejdsomfanget ved etablering.

Bæredygtige trægulve i lamelparket fra Urban-HaldBæredygtige trægulve i lamelparket fra Urban-Hald

Optimal udnyttelse af naturens ressourcer

Vi ved alle, at verden er knap på ressourcer, hvilket også er gældende for træ. Vi har derfor truffet et valg i en endnu mere bæredygtig retning ved udelukkende at fokusere på trægulve i lamelparket. Trægulve fra Urban-Hald er baseret på innovation og respekt for naturen. Det er vigtigt for os, at træet udnyttes bedst muligt i produktionen af vores gulve.

Opbygning

Lamelopbyggede trægulve består af to eller flere lag. Det øverste lag er et 4 eller 6 mm massivt slidlag, hvortil det bedste af træet anvendes. Bund- og mellemlaget er lamelopbygget, hvortil træ som ikke kan anvendes til det øverste slidlag pga. udseende eller størrelse, samt hurtigt voksende træ som fyr, anvendes. 
Der kan produceres tre gange så meget lamelparketgulv af den samme mængde træ, set i forhold til produktion af massive trægulve.

Se vores trægulve her

Velegnet til gulvvarme

Lamelopbygningen af bund- og mellemlagene gør gulvet langt mere formstabilt og dermed yderst velegnet til brug på gulve med gulvvarme. Lamellerne sikrer, at gulvet ikke på samme vis som ved traditionelle trægulve arbejder ved fugt og temperatursvingninger.

trægulve Levetid

Om du vælger et massivt trægulv eller et lameltrægulv er stort set underordnet for levetiden. Et gulv kan aldrig slibes længere ned end til fer og not, heller ikke massive gulve. Derfor kan et massivt trægulv ikke nødvendigvis slibes flere gange end et lamelgulv. Antallet af gange et gulv kan slibes, afhænger af tykkelsen på slidlaget og ikke opbygningen.

Reduceret CO₂-udledning

Vi samarbejder med en af de førende producenter af parketgulve i Europa. En virksomhed som bygger på familietradition og innovative teknologiske løsninger. I produktionen af trægulve anvendes betydelige mængder energi til tørring og forarbejdning af træ. For at kompensere for det store energiforbrug, omdanner producenten savsmuld fra produktionen til briketter, som kan erstatte kul eller olie, og dermed reducerer CO₂-udledningen.

Bæredygtighed

Urban-Hald tror på bæredygtighed. Derfor er alle vores gulve produceret ansvarsfuldt, med omtanke for miljøet og via ansvarligt skovbrug. Vi benytter udelukkende træ fra 100 % certificerede skove, herunder skove, der er omfattet af FSC-programmet. Alt træ til produktionen er rent og af højeste kvalitet. FSC-mærkningen er vores og vores kunders sikkerhed for, at gulvene er produceret under hensyntagen til naturen og de mennesker, som arbejder i produktionen.

Overfladebehandling

Langt de fleste af vores gulve er behandlet fra fabrikken med olie eller lak. Noget vi er helt trygge ved. Vores lakker og olier er mærket A+ (Emission dans l’air interieur). De er dermed fri for skadelige kemikalier - vi har nemlig ikke glemt de yngste brugere. Børn har ofte den hyppigste kontakt med vores gulve og det er vigtigt for os, at den kontakt kan ske uden nogen negativ påvirkning.

Se mere om bæredygtige trægulve fra Urban-Hald her

Design det helt rigtige gulv til din bolig

Vi skræddersyer gulvene til den enkelte, du har dermed mulighed for at skabe et unikt design og tilpasse dit gulv til din bolig.

Når du designer dit gulv, kan du frit vælge mellem tre forskellige typer:

  • Lamelparketgulve 
  • Sildebensparket
  • Chevron parket
  • Plankegulve i forskellige størrelser og sorteringer

Er du til lyse, mørke eller helt naturlige gulve? Hos os finder du en olie- eller lakbehandling, der passer præcis til dine ønsker. Derudover kan der tilvælges en børstet overflade for et mere rustikt look eller facetslebne kanter, som giver et mere markeret udtryk. 

Design dit gulv her

Yderligere information: www.urbanhald.dk eller tlf. 89 80 03 03.

Mere om produktet Trægulve

Trægulve

Sildebensparket og plankegulve til hjemmet

Lamel Sildebensparket Standard
Lamel Sildebensparket Natur
Chevron Parket Standard
Chevron Parket Natur
2-lags Plankegulv Standard
2-lags Plankegulv Natur
Trægulv lægningsvejledning

Trægulv lægningsvejledning

Her finder du vejledningen til montering af et gulv i Sildebensparket

Læs mere

Præsentation af trægulve fra Urban-Hald
Montering af Sildebensparket

Montering af Sildebensparket

Et gulv i Sildebensparket lægges efter fine gamle håndværkstraditioner

Læs mere