Adgang til koldt drikkevand i skolerne er essentiel for børns trivsel

Dato: 8 okt 2019

Børn skal have let adgang til friskt, koldt og rigeligt drikkevand. Det er både godt for deres udvikling og trivsel, men også for at nedsætte mængden af andre sukkerholdige drikkevarer.

Følgende er baseret på Sundhedsstyrelsens anbefaling ”Let adgang til frisk og koldt drikkevand i dagtilbud, Sundhedsstyrelsen 2009”.

Udfordringen for adgangen til drikkeklart drikkevand er, at selvom drikkevand direkte fra ledningsnettet er af god kvalitet, så skal vandet oftest løbe længe før det bliver nogenlunde koldt. Det har stor betydning, for drikkevand er, ifølge Sundhedsstyrelsen, kun attraktivt for børn og voksne, hvis det er passende køligt.

Adgang til koldt drikkevand i skolerne

Ikke alle vandkølere kan anbefales

For at imødekomme ønsket om koldt drikkevand er opsætningen af vandkølere en god løsning. Det er dog ikke lige meget, hvilken vandkøler man vælger. For eksempel frarådes lukkede drikkevandsbeholdere, fordi vandkvaliteten ofte er ringe. I kildevandskølere dannes der såkaldt bakteriefyldt biofilm indvendig i beholderen på grund af det ofte stillestående vand.

Bakteriedannelsen i vandkølere kan afhjælpes med indbyggede vandbehandlingsanlæg i vandkøleren. Disse vandbehandlingsanlæg kan omfatte filtrering med aktivt kul eller bestråling med UV-lys. De er dog som regel dyre i anskaffelse og ikke mindst drift. Løsningen er også miljømæssig belastende, når vandbehandlingsanlægget skal bortskaffes.

Få lækkert, drikkeklart vand med gennemstrømskølere

Løsningen, som bl.a. Sundhedsstyrelsen anbefaler, er at opstille gennemstrømskølere. De bruger det rene vand direkte fra ledningsnettet uden midlertidig lagring i beholdere. Samtidig sikrer de en nedkøling af vandet, der gør det attraktivt at drikke. Erfaringsmæssigt medfører opstillingen af gennemstrømskølere, at både børn og voksne drikker mere vand.

Kuvatek har siden 1985 specialiseret sig i produktion og salg af bæredygtige og økonomiske drikkevandskølere, baseret på et super effektivt gennemstrømskølingsprincip. Det giver udover de førnævnte gevinster også muligheden for at lave drikkevandsløsninger med separat haneophæng. Det har den klare fordel, at der, udover mulighed for eget design og valg af farver der passer til omgivelserne, også er en 100% støjfri betjeningsenhed. Det har, sammenlagt med den høje bæredygtighed og omkostningseffektivitet, gjort Kuvatek til et yndet valg hos institutioner som skoler og sygehuse.

Kuvateks drikkevandkølere:

  • Leverer iskoldt vand døgnet rundt i typisk 10-15 år
  • Har fire års omkostningsgaranti
  • Har brugt naturlige kølemidler siden 1999
  • Har uanede tilpasningsmuligheder – vores tappested og køleenhed er adskilte
  • Bruger op til 90% mindre strøm end tilsvarende drikkevandskølere
  • Kan benytte miljøvenlige 3D-printede plastkomponenter

Kontakt Kuvatek og hør mere om, hvordan vi kan levere bæredygtigt og iskoldt drikkevand til jer og måske især jeres børn.

Referenceprojekter fra Kuvatek A/S

Installation af vandkølere på Tech College Aalborg

Installation af vandkølere på Tech College Aalborg

Aalborg

TECHCOLLEGE Aalborg er en af de største erhvervsskoler i Danmark. Skolen ud...

Installation af drikkevandskølere på Viborg Katedralskole

Installation af drikkevandskølere på Viborg Katedralskole

Viborg

Viborg Katedralskole er et gymnasium (stx) i Viborg med ca. 1.100 elever. S...

Drikkevandkølere til Herlev Hospital

Drikkevandkølere til Herlev Hospital

Herlev

Herlev Hospital er et af Region Hovedstadens fire akuthospitaler og betjene...

Drikkevandkølere til Silkeborg Business College

Drikkevandkølere til Silkeborg Business College

Silkeborg

Silkeborg Business College har ca. 1.000 elever og udbyder både ungdomsudda...

FÅ NYHEDER OM BYGGEMATERIALER OG
PRODUKTER - DIREKTE I INDBAKKEN

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår