Avanceret søgning
Forside

Randers Bolig graver affaldet i jorden

Randers Bolig graver affaldet i jorden

Lejerne sparer penge på underjordisk affaldsløsning

Når affaldsskakter og udendørs beholdere på hjul erstattes med nedgravede affaldsløsninger i boligforeningen, kan der være penge at spare for lejerne. Det har de erfaring med i boligselskaber under Randers Bolig, som årligt har sparet næsten 30 procent på driften. Og det er noget lejerne kan mærke på huslejen.

- Vi har eksempler på, at at vi har sparet op mod 30 procent om året ved omlægning fra den eksisterende affaldsløsning til en nedgravet affaldsløsning med Molok®-beholdere. Det er naturligvis også et væsentligt argument, når lejerne oplever, at det har en direkte økonomisk gevinst for dem at få affaldet gravet ned, fortæller Søren Andersen Figen, lokalinspektør i administrationsselskabet Randers Bolig, som administrer boligforeningerne.

Forbedret arbejdsmiljø og hygiejne

Også arbejdsmiljøet for ejendomsfunktionærerne, som nu ikke længere skal hive tunge og ildelugtende sække op fra kælderen eller køre overfyldte 4-hjulede affaldscontainere frem til tømning, har haft indflydelse på beslutningen om at få etableret nedgravede affaldsløsninger mange steder i Randers Bolig.

Ved renoveringer og nybyg af både etageejendomme, tæt og lav bebyggelse samt villaer drøftes de mulige affaldsløsningerne altid med beboerne forud for den endelige beslutning og de nedgravede affaldsstationer vinder nu for alvor indpas. Også i områderne med tæt og lav bebyggelse og ved villaerne bliver skraldestativet ved hoveddøren i højere grad nu også udskiftet med nedgravede affaldsstationer ude ved vejen, så kranbilen kan tømme den underjordiske beholder.

- Vi oplever en række umiddelbare fordele som en forbedret hygiejne omkring affaldet, da det både komprimeres og opbevares mørkt og køligt under jorden. Det betyder også færre lugtgener og en generel forskønnelse af områderne udenfor, at affaldet nu ikke er nær synligt som tidligere, forklarer Søren Andersen Figen.

joca forhandler som de eneste i Danmark nedgravede Molok®-beholdere, som fås i forskellige størrelser og former og med forskellige typer af beklædning og indkast alt efter affaldsfraktionen. Beholderne kan desuden deles op efter behov.

Se mere på www.joca.dk

2017-10-12

Klik her for mere information

Randers Bolig graver affaldet i jorden