Papvægge bør sendes på pension

Annonce – Dato 2 Feb 2017

Lette skillevægge lever ikke op til nutidens krav

Papvægge bør sendes på pension

Papvægge bør sendes på pension

Lette skillevægge lever ikke op til nutidens krav

Der er brug for et markant løft i kvalitetskravene, blandt andet til slagfasthed og lyddæmpning, og løsningen er bedre materialer. Det mener direktøren for fibergipsproducenten Fermacell Niels-Jørgen Pallesen.

En robust bygningsdel

”Lette indvendige vægge kan med stor fordel opbygges af stærke fibergipsplader med ensartet kvalitet hele vejen igennem i stedet for de papirbeklædte gipsplader, som har været det fremherskende materialevalg, siden lette vægkonstruktioner vandt indpas i byggeriet i 1960’erne. Bedre materialer vil give private og offentlige bygherrer og almindelige boligejere det, de med rette kan forvente af en væg.

Det vil sige en robust bygningsdel, der kan klare dagligdags udfordringer som slag og stød uden at gå i stykker og kan bruges til at hænge tunge ting op på.” Sådan lyder budskabet fra Niels-Jørgen Pallesen, markedsdirektør for Nordeuropa hos den tyske fibergipspladeproducent Fermacell.

Stærkere og mere kompakte skillevægge

”En væg må ikke være noget, du lægger mærke til. Dens egentlige eksistensgrundlag er at være en ”usynlig” ramme for dit liv. Svag modstandskraft mod slag og stød og ringe støjdæmpning nedbryder det grundlag. Derfor bryder det, jeg vil kalde en papvæg, med al sund fornuft”, siger Niels-Jørgen Pallesen.

Ifølge Niels-Jørgen Pallesen er det kvaliteter som høj slag- og skruefasthed, der har givet Fermacell vind i sejlene hos især byggeriets rådgivere og på det professionelle marked. Samtidig gør Fermacell det muligt at bygge stærkere og mere kompakte skillevægge med lyddæmpende egenskaber, som ellers ville kræve betydeligt tykkere konstruktioner med flere pladelag, hvis der blev anvendt traditionelle papirbeklædte gipsplader.

Hver tredje byggeplade er fra Fermacell i fremtiden

Niels-Jørgen Pallesen forudser, at der står Fermacell på hver tredje byggeplade til lette skillevægge om få år. ”Vi er oppe imod, at mange private boligejere forbinder lette skillevægge med dårligt byggeri og ringe brugsværdi. De kender alle svaghederne, for eksempel at man kan høre alt, hvad der bliver sagt på den anden side af væggen, besværet med at hænge ting op og den skrøbelige overflade, der alt for let får trykmærker og skrammer. Desværre skelner de fleste ikke mellem traditionelle papvægge og de langt stærkere fibergipsvægge. Det er den opfattelse, vi skal ud at ændre”, siger Niels-Jørgen Pallesen.

Opgør med vanetænkning

Fermacell-direktøren erklærer sig klar til det, han kalder et opgør med vanetænkning i den del af byggebranchen, der fortsat sætter papvægge op. ”Den danske byggesektor er generelt meget kvalitetsbevidst, men det er som om lette skillevægge er en undtagelse, hvor man har vænnet sig til en lav standard. Det er ærgerligt, for det resulterer i løsninger, der er dårligere og mindre holdbare, end de burde være”, siger Niels-Jørgen Pallesen.

Yderligere information: www.fermacell.dk

Referenceprojekter fra James Hardie Danmark

Ringgården afd. 1

Ringgården afd. 1

Indv.renovering | Aarhus | 225,0 Mio.Kr

Indv.renovering af boligblokke svarende til 6 bygninger i Aarhus med 142 lejl...

Scandic

Scandic

Tilbygning | Aarhus | 80-100 Mio.kr.

Tilbygning af hotel/motel i Aarhus med 226 lejligheder på 6 etager hvor den e...

Sydhavnsskolen

Sydhavnsskolen

Nybygning | København SV | 170 Mio.Kr

Nybygning af skole 0-10, klasse i København på 5 etager . Selve byggeriet er ...

Opførelse af Tietgenkollegiet

Opførelse af Tietgenkollegiet

Nybygning | København | 470,0 Mio.Kr.

Nybygning af boligbyggeri m.m. svarende til 5 bygninger i København med 400 l...