Hjerteligt velkommen

Dato: 13 okt 2009

Moderne arkitektur kan have det svært med poesi og hjertets anliggender. Skal mennesket til orde, kaldes der på fløde til kaffen, et drys på toppen til opblødning af modernitetens stringente bitterhed.

Receptionen hos SimCorp domineres af en hvid, specialtegnet disk af Signal Arkitekter, produceret af Jönsson Invent. Disken er beklædt med hvid Formica®. Belysningen er Costanza bordlamper fra Luceplan Tekst: Poul Sabroe

Moderne arkitektur kan have det svært med poesi og hjertets anliggender. Skal mennesket til orde, kaldes der på fløde til kaffen, et drys på toppen til opblødning af modernitetens stringente bitterhed.

Hvordan det gøres, har IT-virksomheden SimCorp vist i sit domicil, indrettet på hele 13.000 m2 på 'Ny Tøjhusgrunden' forrest på Amager, hvor Forsvarets anlæg til opbevaring og fremstilling af militært materiel havde til huse fra 1888-1955. Det er nu en del af Danmarks historie. Tøjhusgrundens virkelighed 2009 er nye boligprojekter såvel som fire markante erhvervsejendomme med elementer af vand samt udstrakt brug af facadeglas som bærende temaer: Transparens i højeste potens.

Men som havet først rigtigt lever, når det besejles, viser bygningerne ikke deres ægte potentiale, før de befolkes.
Sådan er det også her.

Straks ved ankomsten hos SimCorp slår hjertet et ekstra slag i mødet med en oase, just på den anden side af facadens umeddelsomme glas: Fra receptionens hvide Formica® skranke - specialdesignet naturligvis - skuer man ind i organisationens dynamo, et atrium med restaurant og fleksible faciliteter til det uformelle møde, møbleret med elegance i den gode smags tjeneste . . . og så lige lidt til! Her sidder de bløde værdier med ved bordet: Hjerteligt velkommen!
SimCorps indretning er lakmusprøven på, at virksomhedens fysiske fremtoning er det fornemste visitkort. Det er lidt som med den daglige interaktion mellem mennesker. Vores værdier afsløres mindre af det, vi siger, mere af personlighedens indpakning: Udseendet, påklædningen, kropssproget, øjnenes etik.

Den sandhed har SimCorps direktør Peter Theill kultiveret i dialogen med Signal Arkitekter, der fik ikke bare den totale indretningsopgave, men også lejerrådgivningen i forbindelse med SimCorps adresseændring fra den herskabeligt opulente Oslo Plads til den slankede modernitet på Egon Weidekamps Allé.

Engagement

At Peter Theill var en personlig bygherre med et særligt engagement gik hurtigt op for Signal Arkitekter og sagsarkitekten, Sofie Schelde. Gennem to år sad Peter Theill med ved bordet hver eneste dag, når beslutningerne skulle træffes: I noget så vigtigt som formgivningen af hjemmet for ens virksomhed - der deltager man selv!
- Lys, luftighed, transparens og fleksibilitet, lød stikordene bag de krav, Peter Theill stillede til Signals løsninger. SimCorp ville gerne høste de bedste frugter fra de projektbaserede koncepter i New Ways of Working, men ulemperne - i form af tab af privatliv, støj og slør i koncentrationen - kunne gerne vises vintervejen.
To år er lang tid, også så lang, at Sofie Schelde, den eksterne rådgiver, flyttede ind og blev en af flokken på hen ved 600 sjæle i den driftige IT virksomhed. - Et så vellykket resultat kan kun opnås, når rådgiver og klient forstår hinanden ned til mindste detalje, vurderer Peter Theill. Ikke alene skal de kunne kommunikere, de skal også kunne holde mund sammen.
For den tilstand findes der ikke en videnskabelig betegnelse. Nogle kalder det den fælles kemi.

Blåmejsen

Hvad SimCorp domicilet i dag har realiseret er ikke kun de artikulerede overskrifter, men et miljø med en behændig og varm-om-hjertet finindstilling, båret af SimCorp og Signal Arkitekternes fine møbelvalg, der sigen blev leveret af Interstudio. Som var det en lokal gren af MoMA, præsenterer huset sig endvidere med en 154 værker stor pragtsamling af ung dansk kunst tillige med en installation af designergruppen ATWTP. . . det står selvfølgelig for All The Way To Paris! Gruppens arbejde befinder sig på væggene i husets trappeskakt - lige til erindring om, at selv her - på smutvejen mellem to møder - skal man modtage kreativ inspiration, når man arbejder hos SimCorp.
Om slutresultatet og det kompas, hun fulgte undervejs i processen forklarer Signal Arkitekter og Sofie Schelde, at den danske blåmejse var et forbillederne:
Fuglen har kraftfulde farver og en markant karakter, men i en fin balance. Sådan ønskede SimCorp sig et udtryksfuldt hovedsæde, men præget af designværdier med lang holdbarhed og levetid. Spil uden spragl.

www.signal-arki.dk