Bygningsbeskyttelse til det mindste mellerum

Annonce – Dato 15 maj 2017

Praksistip: Præcis tætning af fuger med flydende kunststof

Bygningsbeskyttelse til det mindste mellerum

Bygningsbeskyttelse til det mindste mellerum

Praksistip: Præcis tætning af fuger med flydende kunststof

Overalt, hvor bygningsdele er forbundet med hinanden, opstår fuger. De påvirker en bygnings beståen: Hvis de er udført håndværksmæssigt korrekt, er konstruktionen sikkert beskyttet mod indtrængen af fugt.

I praksis er det ofte ikke tilfældet: Forskellige belastninger som vejrforhold, temperatursvingninger og deraf resulterende bevægelser i bygningen påvirker samlingerne og kan gøre dem porøse og skøre. Derfor skal fuger have en tilstrækkelig fleksibilitet. Disse kriterier opfylder systemløsninger på polymethylmethacrylat-basis (PMMA).

Flydende anvendt, tilpasser reaktionsharpiksen sig situationen i enhver fuge. Mulige bygningssvingninger optager den uden problemer takket være vliesarmering. Lagopbygningen kan påføres enkelt, hurtigt og sikkert. Denne brugervenlige løsning er anvendt med succes i praktisk byggeri gennem mange år.

Tætningssystemer af flydende kunststof egner sig både til områder med gående og kørende trafik, til grønne områder og til vandtæt beton med kontakt til jord. Om arbejds- eller bevægelsesfuge, ved tilslutning til væg eller over fladen – specialharpiksen tilpasser sig ethvert fugebillede og enhver fugebredde. Afhængig af belastningsgrad og anvendelsessted udvælger forarbejderne i nært samarbejde med producenter som Triflex den passende tætning.

Specialvlies sørger for fleksibilitet

Specielt til tætning af fuger har Triflex udviklet varige løsninger som f.eks. Triflex JWS til vandtætte betonfuger. Det med vlies over hele fladen armerede system viser sin styrke ved nybyggeri og ved sanering af vandtætte betonkar. Arbejds-, brud-, stræk- og bevægelsesfuger ved vandtætte betonelementer opnår dermed en alkali- og hydrolysebestandig tætning.

Efter grunderingen lægger faglærte håndværkere en rund PE-snor ind i fugen og fikserer den med gaffatape. Hvis der er tale om en bevægelsesfuge, kræves anlæggelse af en sløjfe vha. et bærebånd. Opbygningen af tætningslaget er identisk ved arbejds- og bevægelsesfuger. I den flydende harpiks lægger forarbejderne en Triflex specialvlies uden luftbobler og påfører endnu et lag harpiks. Dermed bliver opbygningen dynamisk revneovergibende.

Bevægelser i byggeelementerne grundet vejrlig og temperatur, som de især findes ved overgange mellem materialer, kan ikke længere skade tætningen. Som afslutning følger et beskyttelseslag med detalje-tætningssystemet Triflex ProDetail. Vedhæftningen til undergrunden over hele fladen sikrer tætningen mod underløb og giver bygningen en varig beskyttelse mod fugtskader.

Triflex, et firma indenfor den byggekemiske industri, er i hele Europa førende indenfor udvikling og anvendelse af tætnings- og belægningssystemer i høj kvalitet på basis af flydende kunststof.

Systemløsningerne af høj kvalitet, f.eks. til flade tage, altaner, parkeringsdæk og specialprojekter som vindkraftanlæg eller landbrugsvirksomheder samt til markering af veje og cykelstier er testet gennem 40 års praksis. For at opnå den bedst mulige planlægnings- og forarbejdningssikkerhed, tilbyder Triflex sine kunder en udførlig rådgivning og intensiv support.

Producenten fra Minden arbejder udelukkende i direkte markedsføring sammen med specielt skolede håndværkere. Sammen med det forarbejdende specialfirma udvikler Triflex skræddersyede løsninger til et optimalt projektresultat. Triflex er et firma i Follmann-gruppen.

Se mere på www.triflex.com