Avanceret søgning
Forside

Behovsstyret køkkenventilation (VAV)

M.A.R.V.E.L. behovsstyret ventilationssystem (VAV)

Det største besparelsespotentiale på markedet

M.A.R.V.E.L. (Model-based Automated Regulation of Ventilation Exhaust Level) er den eneste teknologi, der kan justere luftmængden på hver enkelt emhættesektion, uafhængigt af hinanden ud fra brugen af køkkenudstyret. Det er muligt at spare op til 64% på den udsugede luftmængde. M.A.R.V.E.L. er en unik kombination af forskellige innovationer som resulterer i et enormt besparelsespotentiale.

Behovsstyret ventilation til emhætter og køkkenventilationslofter

M.A.R.V.E.L. systemet repræsenterer Haltons High Performance køkkenkoncept (HPK) fyldt med teknologiske nyskabelser. Det er det første virkeligt intelligente og fuldt fleksible system til behovsstyret ventilation specielt designet til emhætter og køkkenventilationslofter. M.A.R.V.E.L. kombineret med Capture Jet™ teknologien giver det mindst mulige energiforbrug samtidig med at komforten er i top.

Sensorstyret justering af udsugningsluften

M.A.R.V.E.L. identificerer kogeudstyrets aktuelle status ved hjælp af kogeaktivitetssensorer (Haltons patenterede og innovative IRIS™ sensor), der er Integreret i alle Capture Jet™ emhætter og køkkenventilationslofter. Ud fra dette er M.A.R.V.E.L. i stand til kontinuerligt at justere udsugningsluftmængden på hver enkelt emhætte-/køkkenloftssektion, afhængigt af det aktuelle behov.

Specialdesignede reguleringsspjæld

Alle Capture Jet™ M.A.R.V.E.L. emhætter er udstyret med specialdesignede reguleringsspjæld til effektiv justering af den udsugede luftmængde med et minimalt tryktab og lydniveau. Hver enkelt emhætte er fuldstændig uafhængig, hvad enten køkkenventilationen drives af et eller flere ventilationsanlæg. Hvis en emhætte skifter til maksimum luftmængde, forbliver de andre emhætter i systemet på deres nødvendige luftmængde.

Store besparelser på energiforbruget

Energiforbruget til ventilatordrift udgør en stor procentdel af det overordnede energiforbrug i et professionelt køkken.
Jo større køkkenet er og jo længere driftstid på maksimal luftmængde, des højere energiforbrug. Men alt køkkenudstyret bliver sjældent anvendt på samme tid i hele køkkenets driftsperiode. Laboratorietests og målinger udført i køkkener rundt omkring i verden viser, at M.A.R.V.E.L. giver en besparelse på den udsugede luftmængde på op til 64% for emhætter og op til 53% for køkkenventilationslofter. Alt afhængigt af vejrforhold giver dette en besparelse på ca. 50% på energiforbruget til luftkonditionering af et køkken.

Fordelagtig tilbagebetalingstid

Takket være den store reduktion i energiforbrug til luftkonditionering samt den store besparelse på driften af ventilatoren er den gennemsnitlige tilbagebetalingstid på et M.A.R.V.E.L. system tre til fem år. Spørg Halton om en tilbagebetalingsberegning.

Se mere på www.halton.dk

2017-10-12

Klik her for mere information

Behovsstyret køkkenventilation (VAV)